Ανησυχίες Χαμενεΐ Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν επί ποδός πολέμου

Οι κινήσεις της Δύσης και η πίεση την οποία ασκεί στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα και τα σχετικά, μελλοντικά του σχέδια, έβαλαν σε σοβαρές ανησυχίες τις πολιτικές και..
θρησκευτικές αρχές της χώρας, με αποτέλεσμα, ο συνταγματάρχης Mohammed Ali Jaafari, αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης να δώσει εντολή στους άνδρες του να είναι έτοιμοι για πόλεμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες Δυτικών μυστικών υπηρεσιών, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πυραυλικής επίθεσης, εκρηκτικών και δοκιμάζει θέσεις άμυνας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, «The Telegraph», ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έκανε έκκληση στους αρχηγούς του στρατού, των τοπικών μυστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών ασφαλείας να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουν το καθεστώς.
Μάλιστα, λέγεται ότι την αίσθηση κινδύνου ενέτεινε η αναφορά, του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας  (IAEA), στη Βιέννη, βάσει της οποίας, πράγματι το Ιράν είχε ενεργοποιήσει σχέδιο για παραγωγή πυρηνικών όπλων.
Η ηγεσία της χώρας πιστεύει πως βρίσκεται αντιμέτωπη με μία καλά ενορχηστρωμένη επίθεση-επέμβαση της Δύσης στα εδάφη της, με μοναδικό σκοπό την καταστροφή στοιχείων-κλειδιών του πυρηνικού της προγράμματος.
Οι τελευταίες εκρήξεις έχουν επιδεινώσει την εσωτερική παράνοια που επικρατεί στο Ιράν και τις συνεχώς αυξανόμενες φοβίες υψηλόβαθμων στελεχών στρατού και κυβέρνησης, τα οποία φοβούνται για επίθεση-έκπληξη, από πλευράς ΗΠΑ και Ισραήλ, στη χώρα


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...