F1 στο Μεξικό!

Τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Μπέρνι Έκλεστον τονίζει πως για τη  F1 η Ευρώπη..
τελειώνει πολλές χώρες απ’ όλο τον κόσμο δίνουν μάχη για τη φιλοξενία ενός GP.
Με τη Γαλλία να μην έχει ομάδα, οδηγό και αγώνα χώρες όπως οι Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Μονακό και Ιταλία είναι πολύ πιθανόν να μείνουν οι μόνες Ευρωπαϊκές που φιλοξενούν F1. Ήδη φέτος είχαμε 9 αγώνες εντός και 10 αγώνες εκτός Ευρώπης.
 Το 2012 είναι προγραμματισμένος αγώνας στο Ώστιν, το 2013 στο Νιού Τζέρσεϊ, το 2014 στο Σόσι της Ρωσίας και για τη συνέχεια διαγκωνίζονται Ν.Αφρική και Μεξικό.
Ειδικά το Μεξικό είχε φέτος και οδηγό τον Σέρτζιο Πέρεζ ενώ την προσπάθεια έχει αναλάβει ο Ντομίτ, γιος του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο Κάρλος Σλιμ.
Η εταιρεία που ίδρυσε η CIE στοχεύει στην επιστροφή της Formula 1 στο Μεξικό μετά από 20 χρόνια. Ο τελευταίος αγώνας που έγινε εκεί ήταν το 1992.
Μιλώντας σχετικά ο Ντομίτ Σλιμ τόνισε: «Όχι μόνο υποστηρίζω πλήρως αυτή την ιδέα αλλά θεωρώ ότι πρέπει να είσαι τρελός για να μην βλέπεις τα οφέλη. Το Μεξικό έχει μακρά ιστορία στη F1 . Η νέα γενιά Μεξικάνων οδηγών αγώνων, καθότι δεν έχουμε μόνο το Σέρτζιο Πέρεζ βοηθά στο να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κοινού για το σπορ. Τα επόμενα χρόνια θα λάμψει και το άστρο του Εστέμπαν Γκουτιέρεζ. Πάρα πολλοί φίλοι του σπορ μαζεύτηκαν στο road show που έκανε ο Πέρεζ και αυτό δείχνει τη δυναμική που υπάρχει. Σε συνδυασμό με τα GP σε Καναδά και ΗΠΑ το Μεξικάνικο GP θα βοηθήσει να διευρυνθεί το αποτύπωμα της F1 στην Αμερικάνικη Ήπειρο».
Οι τοποθεσίες που εξετάζονται είναι η Γκουανταλαχάρα και το Κανκούν
.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...