ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ Βανδαλισμοί στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους

Επεισόδια και βανδαλισμούς προκάλεσε πριν από τις δύο το μεσημέρι στην πορεία στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ομάδα αγνώστων.. κουκουλοφόρων. Εκτόξευσε βόμβες μολότοφ, πέτρες, νεράτζια και άλλα αντικειμένα στους αστυνομικούς στον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ προκάλεσε ζημίες σε καταστήματα. Οι πρωταγωνιστές συμμετείχαν στην πορεία η οποία ξεκίνησε στη 1.25 το μεσημέρι και όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αποχώρησε, άρχισαν τα έκτροπα. Κλειστές οι Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας από Ξενοφώντος, Β. Σοφίας από Σέκερη, Πατησίων από Χαλκοκονδύλη και Πειραιώς από Κολωνού.


Βανδαλισμοί στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους
Οι αστυνομικοί για να αντιμετωπίσουν τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων έκαναν χρήση χημικών, αλλά οι νεαροί κουκουλοφόροι ανασυντάσσονταν και έκαναν επιθέσεις εναντίον τους κατά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τα επεισόδια εντάθηκαν όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών αποχώρησε από τη Βουλή και κατευθύνθηκε προς τα Προπύλαια. Οι κουκουλοφόροι παρέμειναν στην πλατεία Συντάγματος και έκαναν συνεχείς επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν αμέσως, όσο όμως περνούσε η ώρα και οι επιθέσεις εντείνονταν, έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους ταραξίες
Νωρίτερα περίπου δύο χιλιάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, όπου στις έξι το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αντιεξουσιαστών.
Πριν από την πορεία ομάδα ατόμων πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, όπου εκτόξευσε μπογίες και νερά στο κτίριο.
Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο και στο Σύνταγμα έχουν κλείσει.
Πορείες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας.
Βανδαλισμοί στο Σύνταγμα από κουκουλοφόρους
Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπουμαθητές πραγματοποίησαν το μεσημέρι συγκέντρωση στο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στις 6.00 το απόγευμα, στην Καμάρα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...