ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Συγκεντρώσεις μαθητών στη μνήμη του Αλέξη

Με πορείες και διαδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, τιμάται σήμερα η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τρία χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του.

Συγκεντρώσεις μαθητών στη μνήμη του Αλέξη
Ηδη στην Αθήνα οι μαθητές έχουν ξεκινήσει να..
συγκεντρώνονται από τις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Στον ίδιο χώρο έχει προγραμματιστεί για τις 6.00 το απόγευμα συγκέντρωση αντιεξουσιαστών.
Οι μαθητές που θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.
Στη συγκέντρωση αναμένεται να δώσουν το «παρών» και αρκετοί φοιτητές, αν και τις τελευταίες ημέρες το κλίμα στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων ήταν υποτονικό και σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπήρξε καν απαρτία.
Μεμονωμένα, θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, καθώς δεν υπήρξε επισήμως από καμία ομοσπονδία κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση.
Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή έχοντας διαθέσει για την ασφαλή διεξαγωγή των συγκεντρώσεων περισσότερους από 5.000 άνδρες και αντιμετωπίζοντας την σημερινή ημέρα περίπου κατά τα πρότυπα διαχείρισης των εκδηλώσεων της ημέρας του Πολυτεχνείου.
Συγκεντρώσεις μαθητών στη μνήμη του Αλέξη
Στο σχεδιασμό της ΕΛΑΣ βρίσκεται και το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ξανά ο γνωστός φράχτης στην είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας.
Λόγω των συγκεντρώσεων, ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 5 το απόγευμα ενώ στις 6.00 θα κλείσει και ο σταθμός του Συντάγματος.
Πορείες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας.
Στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στις 12.00 το μεσημέρι στο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ στις 6.00 το απόγευμα, στην Καμάρα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...