Συμπλοκές σε Προπύλαια και Σύνταγμα Δεύτερη συγκέντρωση για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία τουλάχιστον 3.000 ατόμων από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, την οποία..
διοργανώνουν οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλοκές διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.Κλειστοί είναι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας. Η κυκλοφορία δεν επιτρέπεται στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βασ. Αμαλίας από Ξενοφώντος, Βασ. Σοφίας από Σέκερη, Πατησίων από Χαλκοκονδύλη και Πειραιώς από Κολωνού.
Επιπλέον, κλειστοί παραμένουν από το μεσημέρι οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».
Η αστυνομία προχώρησε σε εννέα συλλήψεις και έξι προσαγωγές. Συνολικά 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια.
Το μεσημέρι στα Προπύλαια, ομάδες νεαρών πέταξαν νεράτζια, πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.
Στο Σύνταγμα, ομάδες νεαρών έσπασαν μάρμαρα και πέταξαν κροτίδες. Ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους.
Απομακρύνθηκαν από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη οι εύζωνες. Έντονη είναι η παρουσία των ΜΑΤ στο κέντρο  με τα μέτρα να θυμίζουν την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Η Αστυνομία έχει στήσει μεταλλικό φράκτη στα Λουλουδάδικα μπροστά στη Βουλή.
Επεισόδια σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία της Αθήνας: Μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων και πέταξαν πέτρες και νεράτζια.
Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Περιστέρι, μαθητές έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων.
Μαθητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Χαλανδρίου, πέρασαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και πέταξαν πέτρες και μπογιές.
Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε ένταση μεταξύ μαθητών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι είχαν πετάξει πέτρες και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές μαθητών.
Στην Κρήτη νεαροί πέταξαν πέτρες σε τράπεζα. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένα άτομο.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...