Το νέο έτος έφερε μια νέα πραγματικότητα στο Ιράκ. νεκροί 162000

Το νέο έτος έφερε μια νέα πραγματικότητα στο Ιράκ. Μια πραγματικότητα χωρίς αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα..
Ο αμερικανικός στρατός άφησε τελικά τη Μέση Ανατολή έθνος στις 18 Δεκεμβρίου. Αλλά παραμένει το ερώτημα: Τι κάνει ΗΠΑ κληρονομιάς. UU. μετά από εννέα χρόνια πολέμου που χαρακτηρίζεται από σκάνδαλα θανάτους, και οι έρευνες;
Μετά τη μεγάλη αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση. UU. στο Ιράκ, οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι αυτή η αραβική χώρα παραμένει η μεγαλύτερη μεταξύ των εθνών του Περσικού Κόλπου. Εν τω μεταξύ, οι πολίτες του Ιράκ θεωρούν ότι η κατοχή είχε μια αρνητική επίδραση.
"Η εισβολή των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ το 2003 και το σοβαρό λάθος που επιδείνωσαν την κατάσταση εδώ. Οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές έχουν διαπράξει πολλά λάθη, ειδικά σε μη στρατιωτικές πτυχές. Αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις», δήλωσε ο Υποστράτηγος στρατηγός Χασάν Σαλμάν.
Η οργάνωση Body Count το Ιράκ έχει υπολογίσει πόσο αυτός ο πόλεμος έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Συνολικά, περίπου 162.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Μάρτιος 2003 - Δεκέμβριος 2011. Από αυτές, σχεδόν το 80% είναι άμαχοι. Από την υποχώρηση που ο στρατός των ΗΠΑ εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 4.500.

Eπιμέλεια planet stars                  VIDEO.ACTUALIDAD.RT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...