Και τρίτος επιβάτης βρέθηκε ζωντανός στο ναυάγιο του Concordia

Και τρίτος επιβάτης βρέθηκε ζωντανός στο ναυάγιο του Concordia Και τρίτο άνθρωπο εντόπισαν ζωντανό οι διασώστες στο ναυάγιο του Costa Concordia, λίγες ώρες αφότου ανέσυραν σώους δυο νέους 29 ετών από τη Νότιο Κορέα..


Οι διασώστες έχουν εντοπίσει και έχουν μιλήσει με το τρίτο άτομο που είναι παγιδευμένο εντός του κρουαζιερόπλοιου, αλλά δεν έχουν ακόμη καταφέρει να τον ανασύρουν.
Προηγουμένως είχαν ανασυρθεί ζωντανοί δυο επιβάτες του Costa Concordia, περισσότερες από 24 ώρες μετά την προσάραξή του κοντά στο νησί Τζίλιο στα ανοιχτά της Τοσκάνης.
Πρόκειται για ένα ζευγάρι από τη Νότιο Κορέα που επέλεξε το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο για το μήνα του μέλιτος. Οι δυο νέοι - 29 ετών- έγιναν αντιληπτοί αργά το βράδυ του Σαββάτου από τους διασώστες που άκουγαν τις φωνές τους και κατόρθωσαν να τους φθάσουν λίγες ώρες αργότερα στην καμπίνα όπου είχαν εγκλωβιστεί. Και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους.
Και τρίτος επιβάτης βρέθηκε ζωντανός στο ναυάγιο του Concordia
Δύτες εξακολουθούν να ερευνούν τα βυθισμένα τμήματα του πλοίου για την ανεύρεση επιζώντων. καθώς κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη των αγνοουμένων επιβατών που φέρεται να ξεπερνούν τους 40.
Και τρίτος επιβάτης βρέθηκε ζωντανός στο ναυάγιο του Concordia
Οι νεκροί σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό ανέρχονται στους τρεις (δυο γάλλοι τουρίστες και ένας περουβιανός ναυτικός), ενώ περίπου 30 είναι οι τραυματίες.
Ο Τζιάνι Ονοράτο, πρόεδρος της Costa Cruises δήλωσε ότι το κύριο μέλημα της πλοιοκτήτριας εταιρείας είναι να παράσχει κάθε βοήθεια στους επιζήσαντες και να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να πει με βεβαιότητα τι έχει συμβεί, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, φαίνεται ότι σημειώθηκε μπλακάουτ όταν το κρουαζιερόπλοιο χτύπησε «ένα μεγάλο βράχο».
«Θα συνεργαστούμε με τις ιταλικές αρχές με πλήρη διαφάνεια» για την κατανόηση των αιτιών του δυστυχήματος, δήλωσε ο Ονοράτο, τονίζοντας ότι η εκκένωση του πλοίου δεν μπορούσε να γίνει με ομαλό τρόπο εξαιτίας της κλίσης του Costa Concordia που συνέβη πολύ γρήγορα.
Ο κυβερνήτης του κρουαζιερόπλοιου, ο 52χρονος Φραντσέσκο Σκετίνο ο οποίος δούλευε για την εταιρεία Costa Cruises επί 11 χρόνια, έχει συλληφθεί.
Το Costa Concordia, με πάνω από 4200 επιβάτες και πλήρωμα, χτύπησε σε ύφαλο κοντά στο νησί Τζίλιο, το βράδυ της Παρασκευής και άρχισε να βυθίζεται από την δεξιά πλευρά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...