Ο Μαράς για τρίτη σερί φορά στους Ολυμπιακούς

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τρίτη σερί φορά στην καριέρα του, εξασφάλισε ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής της ενόργανης γυμναστικής που φτάνει σε ένα τέτοιο επίτευγμα..

Ο έλληνας πρωταθλητής σφράγισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου στην πρεμιέρα του προολυμπιακού τουρνουά, που πραγματοποιείται στο στάδιο «North Greenwich Arena» (πρόκειται για το γνωστό ως «Ο2») του Λονδίνου και αποτελεί παράλληλα test event για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μάρας συγκέντρωσε 85,315 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (έδαφος: 13,850, πλάγιος ίππος: 13,433, κρίκοι: 13,900, άλμα: 15,600, δίζυγο: 13,866, μονόζυγο: 14,666) και εξασφάλισε ένα από τα τελευταία 28 εισιτήρια ήδη από την ολοκλήρωση του πρώτου προκριματικού γκρουπ. Αν και ο αγώνας ολοκληρώνεται το βράδι αφού θα ακολουθήσουν ακόμη δύο γκρουπ θεωρείται βέβαιο ότι ο έλληνας πρωταθλητής θα βρίσκεται μεταξύ αυτών που θα πάρουν το εισιτήριο.

Οπως μάλιστα προέβλεψε ο ίδιος μιλώντας στον «BHMA FM» αναμένεται να πάρει μια θέση μεταξύ των 15 πρώτων του σύνθετου ατομικού.
«Ηταν ένας δύσκολος αγώνας αφού και το παραμικρό λάθος θα μπορούσε να είναι καταστροφικό» επισήμανε και πρόσθεσε «είχα όμως εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, ενώ πλέον διαθέτω την εμπειρία για να ανταπεξέλθω σε τέτοιου είδους αγώνες. Από την άλλη πλευρά δεν θέλησα να ρισκάρω, ώστε να μην έχω κάποιο απρόοπτο. Το δύσκολο για μένα ήταν ότι έπρεπε να ξυπνήσω από τις 6.30 το πρωΐ, αφού είχα κληρωθεί στο πρώτο γκρουπ. Ολα όμως πήγαν καλά». Οσον αφορά τη συνέχεια της προετοιμασίας του ο Μάρας ξεκαθάρισε ότι μετά από μια εβδομάδα ξεκούρασης θα μπει σε φουλ ρυθμούς αφού όπως τόνισε στόχος του είναι «η πρόκριση στον τελικό του μονόζυγο στους Ολυμπιακούς και η κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου, του μόνου που δεν έχω στη συλλογή μου».
Ο Μάρας είναι ως τώρα τέταρτος στην επιμέρους κατάταξη του μονόζυγου, ακόμη όμως κι αν προκριθεί στον τελικό της Παρασκευής, δεν πρόκειται να λάβει μέρος.

«Με το σπαθί του πηγαίνει για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Βλάσης. Αυτό λέει πολλά, όμως δεν λέει και τίποτα, γιατί σημασία για μας δεν έχει η συμμετοχή, αλλά η διάκριση. Θέλουμε πολύ ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και ελπίζω να καταφέρει να το κατακτήσει αυτή τη φορά. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο προπονητής του κ. Δημήτρης Ράφτης.

Αύριο, την σκυτάλη παίρνουν οι γυναίκες. Οι Βάσω Μιλλούση και Λίνα Μητράκου θα αγωνιστούν στο σύνθετο ατομικό με σχεδόν βέβαιη την ολυμπιακή πρόκριση (θα δοθούν 32 εισιτήρια σε αθλήτριες από 33 χώρες), αλλά μόνο μία εκ των δύο αθλητριών θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...