Στα λευκά η Αττική

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στην Λ. Πάρνηθος, από το τελεφερίκ προς την Πάρνηθα, ενώ λόγω παγετού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό.. Πεντέλης από το ύψος του «414»Στρατιωτικού Νοσοκομείου, έως τον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου. Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου. Κυκλοφοριακά προβλήματα από την κακοκαιρία.

Πεντέλη, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Πάρνηθα και Σταμάτα, έχουν ντυθεί στα λευκά και οι οδηγοί που μετακινούνται στις περιοχές αυτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
Η κακοκαιρία, παρά την αυριανή μικρή βελτίωση του καιρού, θα συνεχιστεί, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μέχρι το Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα.
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των άσχημων καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Στα λευκά η Αττική
Για να δείτε όλα τα σημεία όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες πατήστε εδώ.
Δεμένα τα πλοία λόγω ανέμων
Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου των πλοίων απο Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ
Στα λευκά η Αττική
Ωστόσο κανονικά πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και για τη Σαλαμίνα.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό θα είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Μετ' εμποδίων η κίνηση
Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται από το πρωί σε βασικούς οδικους άξονες του Λεκανοπεδίου, λόγω της κακοκαιρίας.
Στα λευκά η Αττική
Ειδικότερα, αυξημένη είναι η κίνηση, στην Αθηνών - Λαμίας από Γέφυρα Τατοΐου προς ΚΤΕΛ και από Λένορμαν έως Αχαρνών, στην Λ.Μεσογείων από Χολαργό έως Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα ανά διαστήματα, στην Κατεχάκη, από Περιφ. Υμηττού προς Μεσογείων, στην άνοδο της Κηφισίας από Κατεχάκη προς Φιλοθέη και στην κάθοδο από Κατεχάκη έως Πανόρμου.
Πολύ αυξημένη είναι στην Λ.Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Πειραιά από τον Αγιο Κοσμά.
Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού
Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές προβλέπονται και σήμερα στην ανατολική χώρα, ενώ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.
Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Στην Μακεδονία και την Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά Ιονίου, την Ηπειρος, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιονιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ηπειρο θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Kυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Οι άνεμι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα νότια τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά στα βόρεια 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...