Καιρός: χιόνι σε Πάρνηθα και Πεντέλη – Δεμένα τα πλοία

Τοπικές βροχές και χιονόνερο αναμένονται στην Αττική, ιδίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά (Πάρνηθα και Πεντέλη) και πιθανόν πρόσκαιρα και στα βόρεια προάστια..

Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 
Παράλληλα απαγορεύτηκε το πρωί της Τετάρτης ο απόπλους των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν τοπικά τα 8 έως 9 μποφόρ. Κανονικά ωστόσο πραγματοποιούνται προς το παρόν τα τοπικά δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και για τη Σαλαμίνα.
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.
Άνοιξε ο περιφερειακός δρόμος από Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο που είχε κλείσει το βράδυ λόγω της χιονόπτωσης, ενώ δεν απαιτούνται πλέον αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό από τα Βασιλικά κτήματα ως το Κατσιμίδι.
Τέλος, αποκαταστάθηκε, πάντως, η κυκλοφορία στη λεωφ. Διονύσου, από Διόνυσο προς Νέα Μάκρη, που το βράδυ της Τρίτης γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Βροχές αναμένονται και την Τετάρτη, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας ενώ θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές και στα κεντρικά. Παράλληλα η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χαμηλή.
Παροδικά αυξημένη συννεφιά θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...