Η διάλυση του ΧΑ, ο κάπτεν Μπλάι και τα πετρέλαια που θα πάνε χαμένα…

Ομηρία» και τιμωρία των Ελλήνων σε όλα τα επίπεδα. «Ομηρία» και τιμωρία στο χρηματιστήριο, η διάλυση του οποίου δεν προξενεί πλέον καμία αίσθηση..
Από τον Οκτώβριο του 2009 η καθοδική πορεία είναι ασταμάτητη  με εξαίρεση το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011( Εθνική – Alpha Βank ). Από τα 96 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση του Οκτωβρίου του 2009, φθάσαμε στα 25 δισ. ευρώ! Χάθηκαν δηλαδή τα ¾ της αξίας μέσα σε δύο χρόνια και κάτι…
  Και η μεσαία τάξη δεν έχασε τα χρήματα από τις 2600 μονάδες, αλλά από τις 1200 μονάδες όταν φαίνονταν φθηνά τα πάντα.  Δεν είναι επίσης η διαφορά των 71 δισ. ευρώ που κάνει τόσο αίσθηση, αλλά το γεγονός ότι η διάλυση του ελληνικού χρηματιστηρίου πραγματοποιήθηκε με «ομηρία» των τραπεζών και κάθε εταιρείας που εξαρτάται από αυτές. Τελικώς και των επενδυτών και κατ΄ επέκταση όλων των Ελλήνων που υποχρεώθηκαν σε σκληρές περικοπές.           
Πότε ξεκίνησε η ομηρία; Αρκετούς μήνες πριν τον Οκτώβριο του 2009 η διάλυση ήταν προφανής. Υποχρεωθήκαμε να συρθούμε με ανοικτό το θέμα των ομολόγων των τραπεζών στο Μνημόνιο. (Δεν θα επαναλάβουμε τις ευθύνες της Κυβέρνησης Παπανδρέου και πως απεχθανόταν το «κούρεμα» όταν είχε την ευκαιρία - γιατί έχουμε βαρεθεί να μας βρίζουν οι …αμετανόητοι). Και φθάσαμε στην συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου 2011- η οποία επιβεβαίωσε ότι έγινε απλά για να υπάρχει ως συμφωνία και όχι για να τηρηθεί στο ακέραιο. Η Γερμανία απλά αγόρασε χρόνο από τις αγορές και η Ελλάδα επίσης -μόνο μερικούς μήνες. Και οι μοναδικοί που πίστευαν την συμφωνία ήταν οι Έλληνες τραπεζίτες – γιατί έτσι έπρεπε να κάνουν. ΤΩΡΑ, όμως  φθάσαμε στο τέλος και, η γκιλοτίνα που έστησαν αριστοτεχνικά η Μέρκελ και η παρέα της, είναι πάνω από το κεφάλι μας … Το κούρεμα εικάζεται ότι θα είναι πάνω από 50% με δραματικές συνέπειες για τις ελληνικές τράπεζες και τους Έλληνες πολίτες.          Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν υπάρχει, και η νέα κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια. Να σωθεί η χώρα, πρέπει να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση κλπ. Οι πάντες σχεδόν γνωρίζουν την υποχρέωση του Μαρτίου για τα ομόλογα και τους τόκους που πρέπει να καταβληθούν (14,4 δισ. ευρώ). Αυτό, όμως, το γνώριζε και ο τέως πρωθυπουργός που ως άλλος Κάπτεν Μπλαϊ οδηγούσε το πλοίο στο ακρωτήριο Χόρν… Ο παλιός ήθελε οπωσδήποτε να κάνει τον περίπλου της γης … Ο νέος ήταν ακόμα χειρότερος. Ήξερε που ήταν το πηδάλιο. Έκανε τον περίπλου της γης σε ταξίδια και τελικά τον οδήγησαν σε μια συμφωνία που δεν θα τηρηθεί… Η διαφορά , επίσης, είναι ότι δεν έγινε καμία ανταρσία του Μπάουντυ.. Δεν ανέλαβε κανένας Χρυσοχοϊδης ή Βενιζέλος ως άλλος Κρίστιαν.Το Μπάουντυ το επέβαλαν η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, όπως άλλωστε συνέβη σε Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο. Ο φόβος μας πλέον είναι ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου (που θα ερευνηθούν) να μην χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη και για νέες ευκαιρίες, αλλά να δοθούν ως αντάλλαγμα για το … χρέος.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...