Πήρε τα λεφτά και... έτρεξε σε ξένη τράπεζα!

Πήρε τα λεφτά και... έτρεξε σε ξένη τράπεζα! Αποκάλυψη-βόμβα χθες στη Βουλή: βουλευτής έβγαλε 1 εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό! Πότε; Πέρυσι τον Μάιο, όταν «περνούσε» από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που περιλάμβανε επώδυνα μέτρα, κυρίως για τους μη έχοντες και κατέχοντες!..

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση του Βρώμικου Χρήματος, Π. Νικολούδης, ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής. Ιδού τι είπε ακριβώς: «Αυτό που λέμε και που εννοούμε πολιτικό κόσμο, εγώ, έναν ή μία διαπίστωσα ότι έβγαλε 1.000.000 ευρώ τον περσινό δραματικό Μάη του 2011. Σε ποσοστό στους 300, είναι ένας στα 300. Δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι αμάρτημα το να βγάλεις χρήματα έξω, δεν είναι παρανομία, με την τυπική έννοια του νόμου, αλλά για μένα είναι ένα δείγμα».
Διαψεύδει...
Ορισμένα δημοσιεύματα πάντως (στο Διαδίκτυο) ανέφεραν ότι η αποκάλυψη δεν αφορούσε νυν βουλευτή, αλλά πρώην και συγκεκριμένα τον κ. Σπήλιο Λιβανό. Ο ίδιος ο κ. Λιβανός υποστηρίζει ότι ουδέποτε έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό και ότι η εμπλοκή του ονόματός του οφείλεται σε παράλειψή του να δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το 2010 το ακριβές ποσό των καταθέσεών του στο εξωτερικό. Οπως τονίζει ο ίδιος, τα ακριβή ποσά τα είχε γνωστοποιήσει με επιστολή του αργότερα, μέσα στο 2010, με συμπληρωματική δήλωση πόθεν έσχες. Ο ίδιος δε βεβαιώνει πως τα ποσά αυτά προϋπήρχαν του 2009.

Νόμιμο μπορεί, ηθικό όχι!
Συμπέρασμα: Η χθεσινή πρόσκληση του Ευ. Βενιζέλου για επαναπατρισμό των κεφαλαίων που έφυγαν στο εξωτερικό πρέπει να εισακουστεί πρώτα μέσα στη Βουλή. Κάτι που είναι ιδιαίτερα αμφίβολο, αν κρίνουμε από την πολιτικά και ηθικά μεμπτή κίνηση του (ή της) εν λόγω βουλευτή...

Ακόμη... ψάχνουν;
Παρεμπιπτόντως, αξίζει να θυμίσουμε ότι εδώ και δυόμισι μήνες εκκρεμεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» (με επικεφαλής τον Β. Αργύρη) για τους αρχικά 11 και... τελικά 3 ή 4 βουλευτές που παρουσίασαν σημαντικές εκροές στις καταθέσεις τους το 2010 σε σύγκριση με τις καταθέσεις του 2009. Αφού το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε σάλο όταν δημοσιοποιήθηκαν τα «πόθεν έσχες», στη συνέχεια η λίστα των... υπόπτων συρρικνώθηκε, αλλά ούτε επ' αυτής μέχρι σήμερα δόθηκαν απαντήσεις. Γιατί;

 Διαβάστε περισσότερα Παραπολιτικά, κάνοντας κλικ εδώ.εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...