Συνεδρίασαν οι Επιτροπές της Βουλής των Εφήβων

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση της ΙΖ´ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, κατά την οποία συνεδρίασαν οι Επιτροπές των εφήβων βουλευτών που αντιστοιχούν στις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, χθες, Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασαν οι Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και η Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ενώ σήμερα, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασαν η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως και η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου. .

Οι έφηβοι βουλευτές, μέλη των Επιτροπών, εξέφρασαν τις σκέψεις τους πάνω σε θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση υπό μορφή νομοσχεδίων και είναι τα ακόλουθα:
·        «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – Καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στη Μέση Εκπαίδευση»
·        «Στρατολογία των Ελλήνων»
·        «Βελτιώσεις της Ποινικής Νομοθεσίας για τους ανήλικους δράστες, πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας των ανηλίκων»
·        «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας»
·        «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής»

Τις Επιτροπές που συνεδρίαζαν επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος παρακολούθησε τις απόψεις και τις προτάσεις των νέων που συμμετείχαν σε αυτές. Το «παρών» έδωσε επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, που υπήρξε εμπνευστής του προγράμματος.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Πηγή: www.ert.gr, Βουλή
  • Ρεπορτάζ:
  • Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...