Ο τέως κυβερνήτης της Φλόριντα Τσάρλι Κριστ (Χριστοδούλου) θα είναι ένας από τους κύριους ομιλητές στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας

Ο τέως κυβερνήτης της Φλόριντα Τσάρλι Κριστ (Χριστοδούλου) θα είναι ένας από τους κύριους ομιλητές στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής υπηρεσίας της «Φωνής της Αμερικής» (VOA), όπου και θα δοθεί επίσημα το χρίσμα στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ώστε να επιδιώξει επανεκλογή στο ανώτατο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών..

Την υποψηφιότητα Ομπάμα για μία ακόμα θητεία στο Λευκό Οίκο θα υποβάλει επίσημα στο συνέδριο ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον. Υπέρ της υποψηφιότητας του Ομπάμα θα μιλήσουν η Πρώτη Κυρία της Αμερικής Μισέλ Ομπάμα και ο ομογενής τέως Κυβερνήτης Τσάρλι Κριστ, ενώ θα μεταδοθεί, σε γιγαντοοθόνη, βίντεο με ομιλία του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ.
 Ο Τσάρλι Κριστ είναι εγγονός του Αδάμ Χριστοδούλου, μετανάστη από την Κύπρο, ο οποίος πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1914, χωρίς να ξέρει τη γλώσσα και να έχει κάποια ειδικότητα, ενώ είχε μόνο ένα εγγλέζικο νόμισμα των 5 σελινιών στην τσέπη.
 Έφτασε με πλοίο στο Έλις Άιλαντ της Νέας Υόρκης, έχοντας στο στέρνο του μια πινακίδα με τα στοιχεία του, γιατί δεν μπορούσε ο ίδιος να επικοινωνήσει. Τελικά, προσλήφθηκε ως λούστρος σε μία μικρή περιοχή, την Αλτούνα της Πενσυλβανία, με αμοιβή 5 δολάρια τον μήνα, ενώ εργαζόταν αμέτρητες ώρες για να βγάζει τον επιούσιο. Παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά, μία κόρη και δύο γιούς, που με αιματηρές οικονομίες κατάφερε να τα σπουδάσει. Η κόρη έγινε σπουδαία εκπαιδευτικός, ο ένας γιος πετυχημένος φαρμακοποιός και ο άλλος διακεκριμένος γιατρός, που είναι και ο πατέρας του Τσάρλι Κριστ.
 Δίνοντας «σάρκα και οστά» στο αμερικανικό όνειρο, ο Τσάρλι Κριστ αναδείχτηκε Κυβερνήτης της Φλόριντα, μία εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων Πολιτειών των ΗΠΑ. Με τη λήξη της τετραετούς θητείας του, το 2010, επεδίωξε να γίνει Γερουσιαστής. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, όμως, στο οποίο ανήκε, επέλεξε άλλον υποψήφιο για την έδρα αυτή. Έτσι, ο Τσάρλι Κριστ έκρινε ότι το μόνο που του απέμενε ήταν να κατέβει στις ίδιες εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος Γερουσιαστής. Τελικά, δεν τα κατάφερε και τότε αποφάσισε να φύγει από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα επειδή, όπως έλεγε, το κόμμα αυτό τον εγκατέλειψε. Προσχώρησε στο Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο και τον εκφράζει περισσότερο, όπως αναφέρει η VOA.
 Η σχέση του με τον πρόεδρο Ομπάμα ήταν πάντα καλή, ακόμα και στα χρόνια που ο Τσάρλι υπηρετούσε ως Ρεπουμπλικάνος Κυβερνήτης της Φλόριντα. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στενά πάνω σε διάφορα προγράμματα κι έτσι δεν εξέπληξε κανέναν αναλυτή το ότι αποφάσισε να υποστηρίξει την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα στον Λευκό Οίκο. Έκπληξη, όμως, τουλάχιστον για τον πιο πολύ κόσμο, αποτελεί η πρόσκληση να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Ομπάμα από το βήμα του Συνεδρίου των Δημοκρατικών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...