ΣΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ LVMH ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 50% ΤΗΣ SEPHORA Πώληση συμμετοχής της «Μαρινόπουλος»

Τις κινήσεις αναδιάρθρωσης των συμμετοχών του δείχνει να συνεχίζει ο όμιλος Μαρινόπουλος, ο οποίος την περίοδο που ολοκλήρωνε τη συμφωνία για την απόκτηση του πλήρους ελέγχου των σούπερ μάρκετ Carrefour στην Ελλάδα, προχωρούσε ταυτόχρονα στην πώληση της συμμετοχής του στην αλυσίδα καταστημάτων καλλυντικών Sephora..

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Μαρινόπουλος πούλησε το 50% που είχε στη Sephora S.A. με την μητρική εταιρεία της τελευταίας να είναι ο αγοραστής. Έτσι, η γαλλική αλυσίδα, η οποία ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο LVMH, αποκτά τον πλήρη έλεγχο των καταστημάτων Sephora στην Ελλάδα αλλά και σε γειτονικές χώρες όπως είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σερβία.
Συνεργασία
Η επέκταση της Sephora σε συνεργασία με τον όμιλο Μαρινόπουλου ξεκίνησε το 2001 και αυτή τη στιγμή τα σημεία στην Ελλάδα ανέρχονται σε 30, ενώ στις γειτονικές χώρες λειτουργούν άλλα 20 καταστήματα. Τα τελευταία χρόνια, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και οι ζημίες είχαν διευρυνθεί, κατάσταση που πολύ δύσκολα εκτιμάται ότι θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον, δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης. Σημειωτέον πως η πτώση των πωλήσεων στην αγορά των καλλυντικών το 2011 εκτιμάται ότι ήταν της τάξεως του 10%.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...