ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ PLANET STARS ΑΠΟ ΤO <ΠΟΝΤΙΚΙ>

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


Η αγία δημοσιονομική πειθαρχία...

του Δημήτρη Μυ
Λοιπόν, αν δεν είστε τραπεζίτες, δεν έχετε κανένα λόγο να νιώθετε υπέροχα από τη χτεσινή «μεγαλειώδη» υιοθέτηση του σχεδίου του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη ...σωτηρία του ευρώ. Και επειδή από τα όσα δημόσια διατυπώθηκαν ακούγονται κινέζικα στα αυτιά των απλών θνητών καλό είναι να έχουμε κατά νου τη βασική φιλοσοφία των αγορών: Κέρδη δικά τους, ζημιές δικές μας...
image



Οι Έλληνες πεθαίνουν αλλά όλα καλά

Της Μιχαλούς
"Ολα καλά, κοντεύουμε να βρούμε την έξοδο του τούνελ" γράφει το εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank!!!  Μα τι λένε; Η χώρα βρίσκεται σε ραγδαία κατάρρευση, όχι μόνον οικονομική, αλλά και κοινωνική και ψυχολογική.
image

...

Oι προσεταιρισμένοι, η τεχνοκρατία και οι ευρωπαϊστές

Επέτειος για την 3η Σεπτέμβρη και τις αρχές της στο ξεκίνημα της εβδομάδας και το «Ποντίκι», με αφορμή αυτή την επέτειο, δημοσιεύει τα βασικά σημεία από ένα άρθρο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Εξόρμηση» στις 18 Μαρτίου 1977, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου και ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να αποκτά τη δυναμική του και ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να το αγκαλιάζει.
image



Τσαλακωμένη η συγκυβέρνηση

Καθώς η οριστικοποίηση των νέων βα­ρύτατων μέτρων λιτότητας υποτίθεται πως είναι θέμα ημερών ή... ωρών, η κοινωνία συνεχίζει τον Γολγοθά της κουβαλώντας τον σταυρό του οικονομικού της μαρτυρίου.
image



Χωρίς «λευκή επιταγή»

Του Γιώργου Ηλ. Αράπογλου,
γενικού διευθυντή της Pulse RC
Η σημερινή δημοσκόπηση, πρώτη του Σε­πτεμβρίου μετά τη «χαλάρωση» του Αυγούστου, αποτελεί «προσγείωση» όλων μας στη σκληρή πραγματικότητα. Και για αρκετούς μάλλον θα αποτελέσει μια «ανώμαλη» προσγείωση...
image



Η πραγματικότητα είναι επίμονη

Του Δημήτρη Μυ
Βασικό στοιχείο της πραγματικότητας είναι η επιμονή της. Όσο και αν κάποιος κλείνει τα μάτια, όσο κι αν την αγνοεί, αυτή παραμένει εκεί, αμετακίνητη.
image


Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ενστόλων

Τη στήριξή του εξέφρασε προς τους ένστολους ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.
image


Δεν θέλουν εξεταστική για το Μνημόνιο, Βενιζέλος και Παπανδρέου

Ιδιαίτερα αρνητικοί εμφανίστηκαν, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική Επιτροπή για την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο.
image


Μηνύματα Βενιζέλου σε Μαξίμου και εισαγγελέα

Αιχμές για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ως προς το θέμα της επιμήκυνσης άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μέσω του realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τονίζοντας πως η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής προβλέπεται ρητά από την τελευταία συμφωνία.
image


Οι «λομπίστες» αποφασίζουν για την Ευρώπη

 Όλο και περισσότερες αποφάσεις που αφορούν άμεσα τη ζωή των πολιτών της Ευρώπης δεν λαμβάνονται πλέον σε εθνικό επίπεδο, αλλά στις Βρυξέλλες. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τον αριθμό των «ευρωλομπιστών».
image



Τα χρήματα βρέθηκαν… καιρός για νέα μέτρα

Του Αλέξανδρου Μερκούριου
Σας είχα πει από καιρό (και αμαρτία δεν έχω) ότι αυτή η ιστορία με τα μέτρα θα είναι σαν πηγάδι χωρίς πάτο… Κάθε φορά που είναι να πάρουμε μία δόση έρχονται και νέες περικοπές, ενώ για να ανοίξει ο δρόμος για τις επόμενες, πέφτει στο τραπέζι και μια έκθεση που δείχνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.
image


Κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για Εξεταστική για τα Μνημόνια

Κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τις πολιτικές και ενδεχόμενα ποινικές ευθύνες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την υποβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης. Αντίδραση του ΚΚΕ
image





Ακολουθούμε τον μοναδικό δρόμο σωτηρίας, λέει ο Φούχτελ

Ο δρόμος που βαδίζει η Ελλάδα είναι ο μοναδικός για την σωτηρία της, δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά.
image

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...