Ανοιχτά όλα τα σενάρια για την πολύνεκρη έκρηξη στο Μεξικό

Όλα τα σενάρια εξετάζουν οι αρχές στην Πόλη του Μεξικού για την πολύνεκρη έκρηξη στο κτίριο, που αποτελεί την έδρα της πετρελαϊκής εταιρείας Πέμεξ.
Τουλάχιστον 33 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 120 τραυματίστηκαν, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός τους να αυξηθεί.
Τα σωστικά συνεργεία πάντως συνεχίζουν το μακάβριο έργο των ερευνών.

Οι εκπρόσωποι των αρχών αποφεύγουν τις δημόσιες τοποθετήσεις για τα αίτια της τραγωδίας, ωστόσο τα ενδεχόμενα που εξετάζονται σχετίζονται είτε με έκρηξη βόμβας, είτε με διαρροή αερίου, είτε με έκρηξη σε λέβητα.
“Ήταν επίθεση? Δεν το νομίζω διότι ήταν ένα πράγμα της στιγμής. Δεν έγινε έκρηξη, δεν άκουσα έκρηξη. Ξαφνικά τα πάντα κατέρρευσαν”, λέει ένας εργαζόμενος, αν και σύμφωνα με πληροφορίες στον όροφο λειτουργούσε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και δεν υπήρχε λέβητας, ούτε αέριο.
Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένα Νιέτο, που επισκέφθηκε τους τραυματίες, υπογράμμισε πως οι αρχές σύντομα θα εξακριβώσουν τα αίτια της τραγωδίας.
Ο πρόεδρος, που κήρυξε τριήμερο πένθος στη χώρα, συνομίλησε με τους επιζώντες και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της έκρηξης.
Ο Νιέτο ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Δεκέμβριο και είχε θέσει ως προτεραιότητα την αναμόρφωση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Πέμεξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...