“Χαμένη” στην βιομηχανική μόλυνση η Ινδία- Vds..

Μπορεί ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ινδία να καλπάζει ωστόσο, η φρενήρης εκβιομηχάνιση και η έντονη κυκλοφορία αυτοκίνητων στο Νέο Δελχί απειλούν την υγεία των πολιτών. Ολοένα και περισσότερες βιομηχανίες κλείνουν στην Ευρώπη και μεταφέρονται στην Ινδία όπου υπάρχουν φθηνά εργατικά χέρια,
ενώ παράλληλα υπολογίζεται ότι 1000 οχήματα προστίθενται καθημερινά στους δρόμους της πόλης και 3000 τόνοι ρύπων από τις βιομηχανίες γεμίζουν τον αέρα της πόλης.
«Το πόσο πυκνό είναι το νέφος θα εξαρτηθεί εξ‘ολοκλήρου από το μέγεθος της μόλυνσης που παράγει η πόλη, η οποία αυξάνεται συνεχώς. Αρκεί να κοιτάξει κανείς τις πηγές μόλυνσης στο Νέο Δελχί. Τα οχήματα αυξάνονται συνέχεια, υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις ρεύματος αλλά και βιομηχανίες», λέει η περιβαλλοντολόγος. Σε μία ανάλυση του ατμοσφαιρικού αέρα που έγινε πρόσφατα από την αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία της Ινδίας, διαπιστώθηκε ότι η ποιότητα του αέρα είναι πολύ χαμηλή και την ακρίβεια η ποσότητα των μικροσωματιδίων ήταν 10 φορές μεγαλύτερη από τα όρια που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Στην Ινδία πάντως είναι μολυσμένο και το υπόγειο νερό από τα τοξικά στοιχεία που απελευθερώνονται από διάφορα βιομηχανικά απόβλητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...