Cinema : Ντένζελ Ουάσινγκτον, αλκοολικός πιλότος στην ταινία δράσης «Flight»


Έναν αλκοολικό πιλότο ερμηνεύει, ο δυο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Ντένζελ Ουάσινγκτον, στην καινούργια ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις με τίτλο «Flight».Ο πιλότος Γουίπ Γουιτάκερ καταφέρνει να προσγειώσει ένα αεροπλάνο και να σώσει τους επιβάτες του,

όταν αυτό αντιμετωπίζει μια βλάβη, κατά τη διάρκεια της πτήσης του. Μετά την επιτυχή προσγείωση του αεροσκάφους, ανακηρύσσεται ήρωας αλλά η έρευνα που ακολουθεί, θα δείξει ότι ο πιλότος είχε ξεπεράσει κατά το πολύ το επιτρεπτό όριο αλκοόλ στον οργανισμό του.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Λονδίνο και όλα τα φώτα ήταν πάνω στον 59χρονο ηθοποιό. Ο ρόλος αυτός προσφέρει φέτος στον Ουάσινγκτον άλλη μια υποψηφιότητα στα Όσκαρς. Τι προετοιμασία έκανε για να ενσαρκώσει το συγκεκριμένο ρόλο; «Απλώς χρειάστηκε να πάω στα μπαρ. Πλάκα κάνω. Ο ήρωας που υποδύομαι, είναι ένας πολυσύνθετος χαρακτήρας. Χρειάστηκε επίσης να δουλέψω πάνω στο κομμάτι της πτήσης. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω λίγο με προσομοιωτές πτήσης», δήλωσε με χιούμορ ο ηθοποιός.

Η συμπρωταγωνίστρια του Ουάσινγκτον, Κέλι Ράιλι βρέθηκε κι αυτή στο χιονισμένο Λονδίνο με τις πολικές θερμοκρασίες για την πρεμιέρα της ταινίας: «Είναι μια μεγάλη αμερικανική ταινία. Είναι η πρώτη μου ταινία αλλά για να γυρίσουμε στο Λονδίνο, όλα βρίσκονται εδώ για μένα. Η οικογένειά μου βλέπει την ταινία για πρώτη φορά. Είναι μια περίπλοκη δραματική περιπέτεια. Είναι λίγο θρίλερ και έχει στοιχεία από ταινίες δράσης. Έχει όλα αυτά που θέλω να βλέπω στις ταινίες. Είναι υπέροχο να αισθάνεσαι μέρος μιας παραγωγής».Η ηθοποιός ερμηνεύει μια νέα, ασταθή κοπέλα, η οποία συναντά τον πιλότο όταν είναι στο νοσοκομείο και τον ακολουθεί σε όλη την πορεία της ταινίας. Καθώς η έρευνα συνεχίζεται, ο πιλότος πίνει όλο και περισσότερο.

Η ταινία έχει προταθεί επίσης για όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για τον Τζον Γκάτινς και ουσιαστικά σηματοδοτεί την επιστροφή του Ρόμπερτ Ζεμέκις στις ταινίες δράσης, αρκετά χρόνια μετά τον «Ναυαγό» και το «Ένοχο Μυστικό»:«Μου άρεσε η πολυπλοκότητα της ταινίας, η ηθική αμφισημία του ήρήρωα. Μου άρεσε το γεγονός ότι το σενάριο ήταν εξαιρετικό και σε έκανε να θέλεις να το διαβάσεις μέχρι το τέλος. Ήθελες να δεις τι θα συνέβαινε σ’ αυτό τον τύπο».

Το «Flight» έχει κάνει ήδη τζίρο στις Ηνωμένες Πολιτείες 93 εκατομμύρια δολάρια και τώρα κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη. Η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Φεβρουαρίου.








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...