Στη μεγάλη οθόνη το... World Of Warcraft

Είναι το δημοφιλέστερο online παιχνίδι (massively multiplayer online role playing game, για την ακρίβεια), με εκατομμύρια παίκτες, και κρατά τα πρωτεία στο χώρο εδώ και πάρα πολλά χρόνια: το World of Warcraft της Blizzard «έβγαλε» τα online games από τις οθόνες των υπολογιστών και τα κατέστησε «mainstream» φαινόμενο.

Λόγω της τεράστιας επιτυχίας του, υπήρχε από παλιά ενδιαφέρον για μεταφορά στη μεγάλη οθόνη, ωστόσο οι δημιουργοί του ήταν διστακτικοί. Αυτό φαίνεται πως αλλάζει, καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο Ντάνκαν Τζόουνς, γνωστός για τα Source Code και Moon (ταινίες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών που απέσπασαν πολύ καλές κριτικές) θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς σε όλη την υφήλιο «WoW».
Το World of Warcraft θα μεταφέρει στον κινηματογράφο η Legendary Pictures, και, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα πρόκειται για μία παραγωγή πολύ μεγάλου budget. Η αρχική αναφορά είχε προέλθει από το Hollywood Reporter, και ο ίδιος ο Τζόουνς επιβεβαίωσε αργότερα μέσω του Twitter. H είδηση επιβεβαιώθηκε και από την Blizzard Entertainment, από τον επίσημο λογαριασμό του World of Warcraft στο Twitter.
Ο κόσμος του WoW έχει «ορδές» σκληροπυρηνικών οπαδών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι, όσον αφορά την ταινία, πέρα από πιστοί υποστηρικτές, θα μπορούσαν να εξελιχθούν και σε εξαιρετικά σκληρούς κριτές, καθώς θα είναι έτοιμοι να εξετάσουν λεπτομερώς και την πιο παραμικρή λεπτομέρεια.
Επίσης, είναι γνωστό στους φίλους του σινεμά αλλά και των παιχνιδιών ότι οι κινηματογραφικές μεταφορές των videogames πολύ συχνά έχουν ως αποτέλεσμα…άθλιες ταινίες (με πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ταινίες του Γερμανού σκηνοθέτη Uwe Boll, ο οποίος…ειδικεύεται στις μεταφορές videogames, τις οποίες, παρά την παρουσία γενικά γνωστών ονομάτων, αποδοκιμάζουν κατά κανόνα έντονα κοινό και κριτικοί- κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον «Εντ Γουντ» του 21ου αιώνα).
Αν και η ίδια η φύση του παιχνιδιού καθιστά δύσκολο το γύρισμα μίας τέτοιας ταινίας, υπάρχει ήδη ένα σενάριο, το οποίο έχει γραφτεί από τον Τσαρλς Λίβιτ (Blood Diamond, K-Pax). Παρόλα αυτά δεν είναι γνωστό αν η Legendary θα χρησιμοποιήσει αυτό ή κάποιο άλλο.
Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, η παραγωγή θα ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο, με την προοπτική να βγει στις αίθουσες το 2015. Το budget της αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά, αξίζει να αναφερθεί πως η πρώτη ταινία της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» είχε budget 93 εκατομμυρίων δολαρίων.
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...