Σιένα - Ολυμπιακός 67-68 Θρυλική νίκη, «μισή» χαρά!

Το απαιτούμενο το πέτυχε, το ζητούμενο όχι. Ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη 68-67, από την έδρα της Σιένα, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά της ήττας του και πλέον το πλεονέκτημα για τη 2η θέση είναι στους Ιταλούς.


Ένας κακός για περίπου 30' Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στην τελευταία περίοδο, έμεινε όμως άποντος στο τελευταίο δίλεπτο και δεν κατάφερε να κρατήσει κάτι καλό από +6 που είχε στο 38' (61-67).

Πλέον ο Ολυμπιακός, που είναι με το... ενάμισι πόδι στα προημιτελικά, θα πρέπει να πάρει τα δικά του παιχνίδια και να περιμένει ένα στραβοπάτημα της Σιένα ώστε να μπορεί να κοιτάξει κάτι παραπάνω. Αν οι «ερυθρόλευκοι» κερδίσουν την ερχόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ τη Μακάμπι τότε μετά θα παίζουν για το πλασάρισμά τους.

Δύο διαφορετικά πρόσωπα

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τοσκάνη με διπλό στόχο, τη νίκη αλλά και το +3 που θα του έδινε το προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερη θέσης. Και από το ξεκίνημα (4-12 στο 5') έδειξε πως είναι αποφασισμένος να το πετύχει.

Ελλείψει του τραυματία Πρίντεζη, η θέση «4» καλύφθηκε είτε από τον Άντιτς είτε, με κάποιον από τους Παπανικολάου, Περπέρογλου σε χαμηλά σχήματα. Και αυτό το δεύτερο αρχικά το πλήρωσε.

Η Σιένα βρήκε ρυθμό στην επίθεσή της, έκλεισε την άμυνα της εγκλωβίζοντας με τη ζώνη της τους «ερυθρόλευκους» και όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά έχτισε και δική της!

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικά άστοχος έξω από τη γραμμή των 6,75μ. και έτσι η Σιένα έφτασε να προηγείται στα μέσα της δεύτερης περιόδου με +10 (36-26).

Ο Μπαρτζώκας επέλεξε να συνεχίσει με δίδυμο ψηλών τους Άντιτς, Χάινς και αυτό βοήθησε τον Ολυμπιακού αφού με τα ριμπάουντ του Αμερικανού και τα τρίποντα του Σκοπιανού μείωσε στο τέλος του ημιχρόνου στον πόντο (37-36).

Ζώνη, ζώνη και πάλι ζώνη!

Ο Λούκα Μπάνκι κατάφερε να αποσυντονίσει για πολλή ώρα τον Ολυμπιακό με ένα απλό τρικ στην άμυνα. Βάζοντας είτε τον Τζάνινγκ είτε τον Χάκετ πάνω στον οργανωτή του Ολυμπιακού (Λο ή Σπανούλη) να τον ακολουθεί παντού, και τους άλλους τέσσερις στημένους σε ζώνη.

Ο Ολυμπιακός δε μπορούσε να βρει σκορ με τίποτα και η Σιένα κρατούσε σταθερά το προβάδισμα που και πάλι στην τρίτη περίοδο έφτασε στο +9 (53-44).

Το γύρισε με τρεις κοντούς

Κάποια στιγμή ήταν δεδομένο πως τα σουτ θα έμπαιναν για τον Ολυμπιακό. Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Ολυμπιακός έπαιξε με πολύ χαμηλό σχήμα, τους Λο, Σπανούλη, Σλούκα στην περιφέρεια, τον Παπανικολάου στο «4» και σέντερ τον Χάινς. Αυτό το ελαφρύ σχήμα ήταν και η απάντηση του Ολυμπιακού που με επιμέρους σκορ 2-12, πήρε προβάδισμα με 56-61.

Με τον Σπανούλη όμως φορτωμένο με φάουλ και τον Μπράουν να αποτελεί ούτως ή άλλως επιθετική απειλή, η Σιένα βρήκε τα σουτ που την κράτησαν στο παιχνίδι.

Και όταν στο 38' βρέθηκε πίσω με 61-68, βρήκε τα σουτ από την περιφέρεια που μπορεί να μην έδωσαν τη νίκη αλλά της κράτησαν το πλεονέκτημα.

Στο τέλος ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει φάουλ ώστε να έχει μία ακόμα επίθεση, αλλά δεν τα κατάφερε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...