ΜΑΛΑΓΑ-ΠΟΡΤΟ 2-0 Επική Μάλαγα, τρεις ισπανικές στους «8»! (vds)

Αυτό το παραμύθι δεν είχε δράκο...

Η Μάλαγα γράφει ιστορία, καθώς στην παρθενική της συμμετοχή στο Champions League καταφέρνει να πάρει την πρόκριση στους «8» του θεσμού αφήνοντας εκτός συνέχειας την πολύπειρη Πόρτο!


Οι «δράκοι» που τις προηγούμενες 27 φορές που έπαιξαν νοκ άουτ αγώνες και νίκησαν στο πρώτο ματς αποκλείστηκαν μόλις μία, υπέκυψαν στον νόμο του «Ροσαλέδα».

Οι Ανδαλουσιάνοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 από το ματς του «Ντραγκάο» και με το αποψινό 2-0 στο κατάμεστο «Ροσαλέδα» που σηκώθηκε στον αέρα με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή άφησαν την Πόρτο εκτός συνέχειας!

Οι διψασμένοι για διάκριση ποδοσφαιριστές του Μανουέλ Πελεγκρίνι ήταν σαφώς ανώτεροι και πήραν μια πανάξια πρόκριση μπροστά στους οπαδούς τους που παραληρούσαν στις εξέδρες του γηπέδου.

Οι Ανδαλουσιάνοι μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την κατάσταση και πίεσαν από την αρχή την Πόρτο, που δεν ρίσκαρε και περίμενε τους Ισπανούς. Αφού χάθηκαν κάποιες μικροευκαιρίες, στο 41' η Μάλαγα σκόραρε με τον Σαβιόλα, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα για επιθετικό φάουλ σε μια φάση όπου ο Ελτον έκανε γκέλα κι έχασε τη μπάλα.

Ωστόσο, η αδικία αποκαταστάθηκε δυο λεπτά αργότερα όταν ο Ισκο κινήθηκε από δεξιά και με ένα εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του εμβρόντητου Ελτον! Ετσι, οι Ανδαλουσιάνοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.
Το καταδικαστικό λάθος του Ντεφούρ και η «χρυσή» αλλαγή

Με την έναρξη της επανάληψης, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, καθώς η Πόρτο έμεινε με 10 παίκτες στο 49'. Ο Ντεφούρ αφού έφαγε την πρώτη ντρίμπλα από τον Χοακίν, έφαγε άλλη μία, δεν το άντεξε κι έκανε ένα χαζό φάουλ αφήνοντας την ομάδα του με παίκη λιγότερο, αντικρίζοντας την δεύτερη κίτρινη από τον Νικόλα Ριτσόλι.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «δράκοι» έμειναν πίσω για να διαφυλάξουν το σκορ και η Μάλαγα πίεζε. Ο Πελεγκρίνι στο 74' θέλησε να τα παίξει όλα για όλα, βάζοντας στο ματς τον Σάντα Κρουζ αντί του Ζούλιο Μπαπτίστα κι έπαιξε με δύο φορ.

Η πολιορκία γύρω και μέσα στην περιοχή του Ελτον γινόταν ασφυκτική και τελικά τρία λεπτά μετά την είσοδό του, ο Παραγουανός φορ άλλαξε τον ρου της ιστορίας των Ανδαλουσιάνων! Ο Ισκο εκτέλεσε κόρνερ κι ο υψηλόσωμος φορ πήδηξε πιο ψηλά από την άμυνα της Πόρτο και με κεφαλιά σημείωσε το γκολ που έμελλε να αποδειχθεί χρυσό για την ομάδα του!

Το σκορ δεν άλλαξε ακόμα και μετά τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων κι έτσι μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, η «σταχτοπούτα» Μάλαγα έγινε η τρίτη ισπανική ομάδα που προκρίθηκε στους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης!

ΜΑΛΑΓΑ: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ουέλινγκτον, Ντεμικέλις, Αντούνες, Χοακίν (88' Καμάτσο), Τουλαλάν, Ιτούρα, Ίσκο, Σαβιόλα, Μπαπτίστα (73' Σάντα Κρουζ).

ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Ντανίλο, Μανγκαλά, Σάντρο (69' Άτσου), Οταμέντι, Γκονσάλες, Μουτίνιο (47' Τζέιμς Ροντρίγκες), Φερνάνδο, Ντεφούρ, Μαρτίνεζ, Βαρέλα (58' Μαϊκόν).

Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκος

πηγη

«ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΖΕΡΒΙΝΙΟ»

Βενγκέρ: «Πονά, αλλά μένει η φανταστική απόδοση»

Την γλυκόπικρη γεύση που άφησε η νίκη μέσα στο Μόναχο επί της Μπάγερν με 2-0, αλλά δεν ήταν αρκετή για την Αρσεναλ να την φέρει στην επόμενη φάση του Champions League, εξέφρασε στις πρώτες του δηλώσεις ο Αρσέν Βεγνκέρ.

«ΚΑΙ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΤΙΝΙΟ»

Περέιρα: «Μας στοίχισε η αποβολή»

Σκασμένοι ήταν άπαντες στην Πόρτο μετά το τέλος του αγώνα του «Ροσαλέδα» κόντρα στη Μάλαγα ο οποίος σήμανε και το τέλος της ευρωπαϊκής περιπέτειας των Πορτογάλων στον φετινό θεσμό. Ο προπονητής των «δράκων», Βίτορ Περέιρα στάθηκε στην αποβολή του Ντεφούρ, αλλά και στον τραυματισμό του Μουτίνιο αποδίδοντας εκεί σε μεγάλο ποσοστό τον αποκλεισμό.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Σάντα Κρουζ: «Υπέροχη ομάδα, υπέροχοι οπαδοί»

Η «χρυσή» αλλαγή του Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο Ρόκε Σάντα Κρουζ ήταν ο παίκτης που χάρισε στην Μάλαγα την επική πρόκριση, καθώς βρήκε δίχτυα τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς! Ο Παραγουανός στράικερ είχε κάθε λόγο να… πετάει στα σύννεφα και μετά το τέλος του αγώνα με την Πόρτο δήλωσε: «Πιστεύω ότι τόσο οι παίκτες, όσο και οι οπαδοί της ομάδας μας, το άξιζαν. Η φιλία και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ομάδας είναι θεμελιώδης. Είμαι περιχαρής που σκόραρα και καταφέραμε να πάρουμε νίκη και πρόκριση» είπε αρχικά

«ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ»

Ρόμπεν: «Να μας ξυπνήσει αυτή η ήττα»

Η Μπάγερν Μονάχου τρόμαξε απέναντι στην Αρσεναλ, τελικά πέρασε στην προημιτελική φάση τουν Champions League, με τον Αριεν Ρόμπεν να δηλώνει για την εντός έδρας ήττα με 2-0 ότι θα πρέπει να λειτουργήσει σαν καμπανάκι. 

«ΔΙΚΑΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ»

Ισκο: «Θα το απολαύσουμε όποιος κι αν έρθει στους "8"»

Όλα τα φώτα έπεσαν πάνω στον Ισκο μετά το τέλος του αγώνα της Μάλαγα με την Πόρτο, στον οποίο οι Ανδαλουσιάνοι με το 2-0 πήραν την πρόκριση για τους «8» του Champions League.

ΜΑΛΑΓΑ-ΠΟΡΤΟ 2-0

Επική Μάλαγα, τρεις ισπανικές στους «8»! (vds)

Η «σταχτοπούτα» στο Champions League, Μάλαγα, έγραψε ιστορία, καθώς προκρίθηκε στους «8» μετά το 2-0 επί της Πόρτο! Ισκο (43'), Σάντα Κρουζ (77') τα γκολ! Με 10 απ' το 49' η Πόρτο.

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΑΡΣΕΝΑΛ 0-2

Η Άρσεναλ «πετούσε», η Μπάγερν την πρόκριση! (vds)

Το θράσος των παικτών της Αρσεναλ, λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω κάτω στο Μόναχο. Η αγγλική ομάδα κέρδισε με 2-0, αλλά στην οκτάδα του Champions League πάει η Μπάγερν, που είχε κερδίσει 3-1 στο Λονδίνο. Τα γκολ για την Αρσεναλ πέτυχαν οι Ζιρού στο 3' και Κοσινελί στο 86'

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ UEFA

Απογοητευμένος ο Χέβεντες

Την πικρία του και την απογοήτευσή του, από τον αποκλεισμό της Σάλκε από τη συνέχεια του Champions League, εξέφρασε ο αμυντικός της ομάδας Μπένεντικτ Χέβεντες στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Ο Γερμανός αμυντικός πιστεύει πως η ομάδα του παρουσιάστηκε καλύτερα από τη Γαλατασαράι και κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους, όμως παρά το προβάδισμα που είχαν δεν μπόρεσαν να προκριθούν και σκόρπισαν την απογοήτευση στους οπαδούς τους.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Θουμπιθαρέτα: «Αυτή την πρόκριση θα την θυμάμαι για χρόνια»

Από τις πιο ιστορικές νίκες και προκρίσεις χαρακτήρισε τη χθεσινή αναμέτρηση με τους «Ροσονέρι», ο παλιός τερματοφύλακας της ομάδας και τεχνικός διευθυντής Άντονι Θουμπιθαρέτα.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΝΩΝ

«Grande Barca! Καπνός... μπλαουγράνα»

Η Μπάρτσα αποθεώθηκε, ο Μέσι δήλωσε «παρών» και ο πλανήτης σε... παραλήρημα! Ξέφρενο πανηγύρι στην Βαρκελώνη, ύμνοι για Λίο ακόμη κι από... καλόγριες, λογοπαίγνια με τον... Μίλαν![

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΤΑ TWEETS ΣΤΗ SPORT

«Οι Πάπες στη Ρώμη, ο Θεός στη Βαρκελώνη»

Ακρως απολαυστικά ήταν τα μηνύματα των φίλων της Μπαρτσελόνα στο προφίλ της καταλανικής εφημερίδας, «Sport» στο Twitter με τα περισσότερα, βέβαια, να είναι εμπνευσμένα από το Κονκλάβιο.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ «ΜΠΛΑΟΥΓΚΡΑΝΑ»

Μόνο η Μπαρτσελόνα μπορεί τέτοια ανατροπή

Η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική ομάδα, η οποία από τότε που το Κύπελλο Πρωταθλητριών έγινε Champions League και κατάφερε να γυρίσει από την κόλαση του 2-0 και να βρεθεί στον παράδεισο της πρόκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...