ΜΠΙΛΜΠΑΟ - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ 64-75 Καλάθη τον λένε και σηκώνει κούπες! (vds-pics)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη που άγγιξε το τριπλ
νταμπλ η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε με 75-64 της Μπιλμπάο και κατέκτησε το EuroCup και τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.


Ο διεθνής γκαρντ ήταν... όλα τα λεφτά για τους Ρώσους και πλέον μπαίνει, μαζί με τον Άλεκς Μάριτς, σε μία κλειστή κάστα παικτών που έχουν κατακτήσει τόσο την Ευρωλίγκα όσο και το EuroCup! Δύο χρόνια μετά από την Μαδρίτη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Καλάθης αναβαίνει και πάλι στην κορυφή.

Σε μια χρονιά μάλιστα που τα σάρωσε όλα! Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν, μέλος της καλύτερης πεντάδας και πρώτος στις ασιστ. Ενώ έχασε... οριακά τον τίτλο και του MVP στον τελικό από τον Χέντριξ. Εμεινε στο παρκέ για 38' και τελείωσε με 10 πόντους, 7 ριμπαόυντ, 7 ασιστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος!

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Βασιλειάδης μπορεί να ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπιλμπάο όμως... σπατάλησε όλο το πρώτο ημίχρονο. Παράλληλα ο Νίκος Ζήσης δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά κόντρα στα γκαρντ του Πασούτιν.


Η Λοκομοτίβ γίνεται η τρίτη ρωσική ομάδα που κατακτά τον τίτλο και μάλιστα διαδοχικά. Μετά από την Ούνικς Καζάν το 2011 (με τον Πασούτιν στον πάγκο της) και πέρυσι τη Χίμκι.
Η Μπιλμπάο ξεκίνησε πιο συγκεντρωμένα το παιχνίδι και με στόχο να ανακόψει το ρυθμό της Λοκομοτίβ και παρότι ήταν αρκετά άστοχη κατάφερε να έχει βραχεία κεφαλή στο σκορ. Η είσοδος όμως του Άλεκς Μάριτς άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες. Ο Σερβοαυστραλός είχε πολύ καλή συνεργασία τόσο με τον Καλάθη όσο και με τον Χέντριξ και η Λοκομοτίβ με ένα γρήγορο 11-0 πήρε προβάδισμα με 37-28.
Η Μπιλμπάο στα τέλη της τρίτης περιόδου κατάφερε να ρίξει τη διαφορά (45-52) όμως εκεί έπαθε μπλκα άουτ! Η Λοκομοτίβ με ένα σερί 13-0 ανέβασε τη διαφορά στο +20 (45-65) στο 35΄και το παιχνίδι έμοιαζε να έχει τελειώσει. Παρόλα αυτά οι Βάσκοι έκαναν την αντεπίθεσή τους.
Ό,τι έχτισαν όμως ο Βασιλειάδης με τον Μουμπρού το γκρέμισε ο Ράκοβιτς. Με το σκορ 60-67 ο Σέρβος βγήκε μόνος του με το καλάθι και αστόχησε σε λέι απ που... δεν χάνεται! Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε εκεί, καθώς στη διαδικασία των βολών οι Ρώσοι ήταν εύστοχοι.
Τα δεκάλεπτα: 17-16, 30-38, 45-54, 64-75
ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Κατσικάρης): Ζήσης 4, Ράκοβιτς 11, Πίλεπιτς, Χάμιλτον 4, Μουμπρού 10 (1), Ερβέλ 2, Μόερμαν 8 (1), Λόπεθ 5 (1), Βασιλειάδης 16 (3), Γκριμάου 4.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Πασούτιν): Μπράουν 11, Χέντριξ 14, Σαβρασένκο, Καλνιέτις 10, Μπίκοφ 7, Γιασάϊτις 7 (1), Μπαρόν 4, Μάριτς 12 (10ρ.), Καλάθης 10 (2).











Επιμέλεια: ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...