Επαφές Τ. Κέρι για αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο

Η κοινή προσπάθεια της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου για ειρηνική αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, είναι το αποτέλεσμα των επαφών του αμερικανού υπουργού εξωτερικών στην Κίνα.


Ο Τζον Κέρι, που συναντήθηκε με την κινεζική πολιτική ηγεσία, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να μπει στον κύκλο της λεκτικής αντιπαράθεσης με τη Βόρεια Κορέα.

Η κινεζική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός της Κίνας είπε στον Τζον Κέρι πως η αυξανόμενη ένταση στην κορεατική χερσόνηση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Στο Τόκιο, όπου μεταβαίνει στην συνέχεια ο Τζον Κέρι, οι υπουργοί εξωτερικών και άμυνας της Ιαπωνίας επιθεώρησαν τα αντιπυραυλικά συστήματα που τοποθετήθηκαν μετά τις συνεχιζόμενες απειλές της Πιονγιανγκ.

Όταν μάλιστα ο υπουργός άμυνας ρωτήθηκε πόσο θα συνεχιστεί η ένταση, απάντησε: “σας παρακαλώ, ρωτήστε για αυτό τη Βόρεια Κορέα”

Στην Πιονγιανγκ, τα μέσα ενημέρωσης δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο διεθνή αντίκτυπο των εορταστικών εκδηλώσεων, με αφορμή την 101η επέτειο της γέννησης του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουγκ.

Η επίσημη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, αλλά το Σάββατο οι πολίτες επισκέπτονταν μαζικά τη γενέτειρα του Κιμ Ιλ Σουγκ.

Η εορταστική αυτή περίοδος θεωρείται ως η πλέον επίφοβη για την εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγιαγκ.





 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...