Κάτι τρέχει με το Reuters - Σήμερα το κρίσιμο Euroworking group

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που το κατά άλλα αξιόπιστο Βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων διαψεύδεται από την Ελληνική κυβέρνηση.
Η πρώτη ήταν ένα πραγματικό fake news που εμφάνιζε τον πρωθυπουργό με το τρικάμερο στημένο στο Μαξίμου, έτοιμο να εξαγγείλει εκλογές.
Χθες, το πρακτορείο «ανέβασε» την είδηση ότι έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών για τη δεύτερη αξιολόγηση αναγκάζοντας πρώτα την Αθήνα και μετά την Κομισιόν να το διαψεύσουν.

Και αν για το πρώτο οι υπόνοιες στην Αθήνα έδειχναν προς την κατεύθυνση χρηματιστηριακών παιχνιδιών η χθεσινή είδηση αξιολογείται πιο ψηλά από το Μαξίμου πιθανόν διότι απηχεί κύκλους εντός της Κομισιόν.
«Η αλήθεια είναι πως κάποιοι στην Ευρώπη βιάζονται», λέει στέλεχος του Μαξίμου και θυμίζει τη δήλωση του Γ. Ντάισελμπλουμ στο προτελευταίο Eurogroup ότι υπήρξε συμφωνία και οι επικεφαλής των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα.
«Συμφωνία με υποχώρηση της Αθήνας σε όλα δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει», λέει το ίδιο στέλεχος και συνεχίζει: «μένουν κάποια θέματα για να κλείσουμε, αλλά είμαστε κοντά».
Για την ουσία της διαπραγμάτευσης οι πληροφορίες θέλουν «την ισορροπία στο εργασιακό πακέτο να μην ικανοποιεί ακόμη πλήρως την Αθήνα» ενώ μικρές διαφορές παραμένουν και στο πακέτο μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ για το 2019.
Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης (Euroworking group), όπου αναμένεται να γίνει μια πλήρης καταγραφή του σημείου που βρισκόμαστε σήμερα.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, θα ενημερώσουν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ για όλα τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...