Πότε θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την επικίνδυνη συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία;

 «Φερμουάρ» στα κυβερνητικά στόματα φαίνεται ότι έχει μπει σχετικά με το θέμα της διμερούς αμυντικής συμφωνίας ασφαλείας με την Ουκρανία, μιας συμφωνίας που οδεύει προς ολοκλήρωση και η οποία γίνεται εν κρυπτώ.

Μιας συμφωνίας που από τον Μάιο είχε αναδείξει πρώτο το newsbreak.gr, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για το τι συνεπάγεται μια τέτοια κίνηση.

Για μία ακόμη φορά (όπως και τον Μάιο), οι Ουκρανοί ήταν αυτοί που ανακοίνωσαν προχθές ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τη συμφωνία ασφαλείας βρίσκονται ουσιαστικά στο τελευταίο στάδιο πριν πέσουν οι σχετικές υπογραφές από Κυριάκο Μητσοτάκη και Βολοντιμίρ Ζελένσκι!

«Ήρθε η ώρα των αμείλικτων ερωτημάτων» – Ο Κασσελάκης καλεί τον Μητσοτάκη να απαντήσει για τις υποκλοπές

 «Ποιος παρακολουθεί αυτόν τον τόπο;» αναρωτιέται με ανάρτησή του Στέφανος Κασσελάκης, σχολιάζοντας το κουκούλωμα του σκανδάλου των υποκλοπών και «τη χθεσινή μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει μια σειρά από «αμείλικτα ερωτήματα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον καλεί να απαντήσει, ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά:

Το σκάνδαλο είναι τόσο βαθύ και η κυβέρνηση τόσο συνδεδεμένη με αυτό, που κάθε απόπειρα ξεπλύματος απλώνει ακόμη περισσότερο τον λεκέ της ευθύνης».

Γερουλάνος σε κυβέρνηση: «Κλείστε τώρα το Υπερταμείο – Είναι έκπτωση εθνικής κυριαρχίας για τη χώρα»

 Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Παύλος Γερουλάνος για το Υπερταμείο και κάλεσε κάνοντας λόγο για έκπτωση της εθνικής κυριαρχίας στην Ελλάδα: 

«Το Υπερταμείο είναι για την Ελλάδα, ότι είναι η γαϊδουροκεφαλή στο «Παραμύθι Χωρίς Όνομα», της Πηνελόπης Δέλτα: Σύμβολο ντροπής, για το πολιτικό σύστημα.

«Άριστοι» εν δράσει: Ιδού η «γαλάζια» λύση για την πάταξη της ακρίβειας!

 «Να σταματήσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα που έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε...» - Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση του ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σ.Αναγνωστόπουλου.

«Πρέπει να κάνουμε αυτή την αμφισβήτηση, αυτή η διαδικασία της αμφισβήτησης του να σταματήσουμε να αγοράζουμε αυτό που συνήθως αγοράζουμε θα οδηγήσει και στη μείωση των τιμών.

K. Μητσοτάκης: Η ανεργία στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 – Στόχος μας η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα

 Με το «θετικό νέο της πτώσης στην ανεργίας» στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο, κλείνει τον Ιούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του.

Συγκεκριμένα:

«Τελευταία ημέρα του Ιουλίου σήμερα και θα ήθελα να κλείσω τον μήνα με ένα πολύ θετικό νέο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στην πατρίδα μας τον Ιούνιο έπεσε στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο.

 Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009! Σε σχέση μάλιστα με τον Ιούνιο του 2019 η πτώση της ανεργίας ανέρχεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, 9,6% από 17,5%.

Διαγράφουν ανέργους από τον τέως ΟΑΕΔ!

 Η διοίκηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (τέως ΟΑΕΔ) έθεσε σε εφαρμογή τον νόμο Χατζηδάκη, που σκοπεύει στη μαζική διαγραφή ανέργων από τα μητρώα του οργανισμού.

Ο λόγος είναι πως, σε αντίθεση με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., που διενεργεί… γκάλοπ και μετρά 500.000 ανέργους, στα μητρώα του οργανισμού είναι εγγεγραμμένοι 800.000 άνεργοι, που πρέπει να «εξαφανιστούν» γιατί χαλάνε το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης.

Από το Μαξίμου η εντολή στον πολεμοχαρή Δένδια για να ακυρωθεί η ναυτική άσκηση στη Ρόδο

 Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε πλήρως τα παλαιότερο ρεπορτάζ του έγκριτου Σπίγκελ, της Τζουμχουριέτ, της Σαφάκ, του Χαμπέρι αλλά και τις δηλώσεις του πιστού φίλου της Ελλάδας και του κυβερνήτη της, Ταγίπ Ερντογάν.

Ναι, ο Νίκος Δένδιας είναι πολεμοχαρής σε αντίθεση με τον Κυριάκο που είναι περιστέρι της ειρήνης.

Το γεγονός αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από την ακύρωση της προγραμματισμένης ναυτικής άσκησης ΤΡΙΑΙΝΑ, που θα γινόταν χωρίς πυρά στα ανατολικά της Ρόδου. 

Αδιανόητο ψέμα Φλωρίδη για το μαύρο χρήμα μέσα στο κοινοβούλιο! Η παρέμβαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος επιβεβαιώνει τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης

 Σε ένα πρωτοφανές ατόπημα προέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, από το υπουργικό έδρανο, λέγοντας συνειδητά ψεύδη αναφορικά για το επαίσχυντο νομοσχέδιο που ο ίδιος εισηγείται και αποτελεί «πλυντήριο» μαύρου πολιτικού χρήματος και μίζας!

Στην σχετική παρατήρηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος του ανέφερε το συγκεκριμένο σημείο του νομοσχεδίου, ο Φλωρίδης επέμενε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

 Οι δύο άντρες μάλιστα είχαν σφοδρή αντιπαράθεση σχετικά με το θέμα με τον Κυριάκο Βελόπουλο να επιμένει ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν υπάρχει υποχρέωση για τους

Ανατροπή! Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

 Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Πρόκειται για τους δύο αδελφούς ηλικίας 41 και 49 ετών οι οποίοι κατηγορήθηκαν για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, τον Απρίλιο του 2021, την ώρα που ο ίδιος επέστρεφε από την εργασία του.

Σκληρή επίθεση Βελόπουλου στην Αδειλίνη: «Έβαλες στον πάγο την δικαιοσύνη»

 «Η κυρία Αδειλίνη πρέπει να καταλάβει ότι είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και όχι εισαγγελέας-καταψύκτης πάγου της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να βάζει σε πάγο την Δικαιοσύνη, όταν αυτό βολεύει τη ΝΔ», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Βελόπουλος: «Παρενέβη παλαιότερα υπέρ των παράνομων μεταναστών, δεν έκανε τίποτα για την υπόθεση της νοθείας των εκλογών σε σχέση με την επιστολική ψήφο, που κατήγγειλαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση,

Κωνσταντοπούλου για πόρισμα Αδειλίνη: Καταθέτουμε κοινή πρόταση 5 κομμάτων στην Επιτροπή Θεσμών

 Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε την Τετάρτη στις κάμερες της Βουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το πόρισμα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Έπειτα από την πρότασή μου για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών εκφράστηκε η ομόθυμη υποστήριξη από τα κόμματα που στηρίζουν δημοκρατία και διαφάνεια. Επικοινώνησα με Ανδρουλάκη, Χαρίτση, Κασσελάκη, Κουτσούμπα, και όλοι συμφώνησαν ότι είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διεθνείς δρώντες να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, μετά τις ενέργειες στα Υψίπεδα του Γκολάν, την Βηρυτό και την Τεχεράνη, οι οποίες απειλούν με ανάφλεξη την ευρύτερη περιοχή και καλεί την διεθνή κοινότητα να παρέμβει προκειμένου να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΟΗΕ, η ΕΕ και οι διεθνείς δρώντες οφείλουν να αναλάβουν εδώ και τώρα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την άμεση αποκλιμάκωση και την επίδειξη της απαιτούμενης αυτοσυγκράτησης από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

N. Ανδρουλάκης: Χωρίς στρατηγικό σχέδιο για βιώσιμη ανταγωνιστική ανάπτυξη δεν μιλάμε για Growth-fund, αλλά Μαξίμου-Fund

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του ΕΕΣΥΠ στην Ολομέλεια, έκανε λόγο για «υπερθράσος» του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, ως «ομοιοπαθής», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, του έθεσε το εξής ερώτημα: «Εσείς θα ακολουθήσετε τη συμβουλή του συναδέλφου σας κ. Γεωργιάδη και θα ζητήσετε γονυπετής “συγγνώμη” από τον κ. Δημητριάδη; Πραγματικά θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό»

ΗΠΑ Τεράστιο τρένο με 30 βαγόνια εκτροχιάστηκε στην πολιτεία της Αϊόβα

 Τεράστιο τρένο με 30 βαγόνια εκτροχιάστηκε στις ΗΠΑ Περισσότερα από 30 φορτηγά βαγόνια έμειναν σκορπισμένα σαν τούβλα Lego στην πολιτεία της Αϊόβα αφού το τρένο βγήκε από τις γραμμές. 

 Τα αίτια του συμβάντος και ο αριθμός των θυμάτων δεν έχουν αναφερθεί. Για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. 

❗️Iran Declares Three Days Of Mourning For Hamas Chief Ismail Haniyeh

 

Ex-BBC News Presenter Huw Edwards Pleads Guilty To All Three Charges Of Making Indecent Images Of Children

 

Η Ρωσία προχώρησε σε τρίτη άσκηση πυρηνικών δυνάμεων για το πυραυλικό σύστημα Iskander.

 Οι δύο πρώτες ασκήσεις με τακτικά πυρηνικά έλαβαν χώρα τον Μάιο και τον Ιούνιο, με την τρίτη φάση να επικεντρώνεται στη μεταφορά & φόρτωση πυρομαχικών για το πυραυλικό σύστημα Iskander.

#Wayanad ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ινδία Κεράλα: 158 Νεκροί, 5.500 Εκκενώθηκαν Καθώς η Έρευνα & Διάσωση συνεχίζετα

 Ο CM της Κεράλα, Pinarayi Vijayan, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, την Τετάρτη, ότι 191 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται με 45 στρατόπεδα ανακούφισης στην πληγείσα περιοχή που φιλοξενούν 4 χιλιάδες άτομα. Το

, εκτός από τη διάσωση των εγκλωβισμένων ντόπιων και την παροχή ιατρικής φροντίδας, έχει φέρει γεφυρώσεις για να αποκαταστήσει την πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δρόμοι και συνδέσεις έχουν ξεβραστεί. Ιατρικές ομάδες έχουν μεταφερθεί αεροπορικώς από #Thiruvananthapuram σε #Kozhikode για να βοηθήσουν στην περίθαλψη των τραυματιών στις κατολισθήσεις της Τρίτης.

Κατολισθήσεις στην Ινδία: Εκατοντάδες άνθρωποι διασώθηκαν μετά τις κατολισθήσεις που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 166 ανθρώπους

 Σχεδόν 1.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί μετά τις κατολισθήσεις σε λόφους στο κρατίδιο Κεράλα της Ινδίας, όπως δήλωσαν σήμερα οι αρχές, όπου τουλάχιστον 166 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα συνεχίζουν να αγνοούνται.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις σε έναν από τους ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι πλαγιές λόφων νωρίς χθες και χείμαρροι λάσπης, νερού και βράχων να σαρώσουν φυτείες τσαγιού και μικρούς οικισμούς. 

Ήταν η χειρότερη καταστροφή στο κρατίδιο αυτό από τις φονικές πλημμύρες του 2018.

Δ. Κουτσούμπας: Συγκάλυψη των κυβερνητικών και κρατικών ευθυνών — Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας

 «Η έκδοση του Πορίσματος και η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα για την έρευνα που διεξήχθη, τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε και τελικά για τη βασιμότητα των συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε.

Αποτελεί πολύ σοβαρή εξέλιξη που παραπέμπει σε συγκάλυψη των κυβερνητικών και κρατικών ευθυνών για αυτή την δυσώδη υπόθεση» γράφει, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας,

Ιράν: Σε τριήμερο εθνικό πένθος η χώρα μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Χανίγια

 Το Ιράν κήρυξε σήμερα (31/7) τριήμερο εθνικό πένθος μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια επίθεσης για την οποία κατηγορήθηκε το Ισραήλ.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά το μαρτύριο του Ισμαήλ Χανίγια», ανέφερε η ιρανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε «αυστηρή τιμωρία» στο Ισραήλ.


Ρωσία: Ο Πούτιν διπλασιάζει τα ποσά που προσφέρονται σε εθελοντές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διπλασίασε σήμερα τα ποσά που προκαταβάλλονται σε εθελοντές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, σε μια κίνηση που στόχο έχει να διευκολύνει τη στράτευση αλλά πιθανόν να δημιουργήσει ανισορροπίες σε μια υπερθερμασμένη οικονομία.

Όλοι οι Ρώσοι που υπογράφουν συμβάσεις με τον στρατό θα λάβουν τώρα προκαταβολικά ποσό 400.000 ρουβλίων (4.651 δολάρια). 

Με την ελάχιστη μηνιαία πληρωμή για τη συμμετοχή ιδιωτών σε αυτό που η Ρωσία ονομάζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» να έχει οριστεί στα 204.000 ρούβλια,

Οι προηγούμενες δολοφονίες ή απόπειρες κατά μελών της ηγεσίας της Χαμάς που έχουν αποδοθεί στο Ισραήλ

 Πριν από τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγε σε επίθεση στην Τεχεράνη, το παλαιστινιακό ισλαμικό κίνημα έχει αποδώσει στο Ισραήλ και άλλες επιθέσεις κατά υψηλόβαθμων μελών της ηγεσίας του.

Στις 5 Ιανουαρίου 1996, ο Γεχία Αγιάς, ο πυροτεχνουργός της Χαμάς, ο επονομαζόμενος «μηχανικός», σκοτώνεται στην Γάζα από την έκρηξη του παγιδευμένου κινητού του τηλεφώνου. Το εγχείρημα αποδόθηκε στο Σιν Μπετ, τις ισραηλινές υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 1997, δέκα σχεδόν χρόνια μετά την ίδρυση της Χαμάς, ένα από τα ιδρυτικά της μέλη, ο Χάλεντ Μεσάαλ, γλιτώνει στο Αμάν από απόπειρα δολοφονίας από πράκτορες της Μοσάντ, που του διοχετεύουν δηλητήριο.

Καμία εμπλοκή των ΗΠΑ στην δολοφονία Χανίγια λέει ο Μπλίνκεν – Το έγκλημα πρέπει να τιμωρηθεί διαμηνύουν Ιράν και Χαμάς

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν «ενεπλάκησαν» στον θάνατο του ηγέτη της ΧαμάςΙσμαήλ Χανίγια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ενώ υπογράμμισε την «επιτακτική ανάγκη» να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Κατ΄αρχάς, δεν ήμασταν ενήμεροι και δεν έχουμε εμπλακεί», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη στο Channel News Asia αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν από συνεργάτες του στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.

Την ίδια ώρα απαντώντας σε ερώτηση για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός, είπε:

Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Φονικό χτύπημα του Ισραήλ στην καρδιά του Λιβάνου - Νεκροί δύο ανώτεροι διοικητές της Hezbollah

 Χαρακτηριστικά γενικευμένης ανάφλεξης λαμβάνει η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Hezbollah, καθώς ο ισραηλινός στρατός έπληξε το απόγευμα της Τρίτης 30/7 από αέρος στοχευμένες θέσεις της ένοπλης οργάνωσης στην καρδιά του Λιβάνου, στη Βηρυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ τόσο του Reuters όσο και ισραηλινών ΜΜΕ.  

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, 4 πύραυλοι των IDF στόχευσαν τον διοικητή της Hezbollah, που το Ισραήλ εγκαλεί ως υπεύθυνο για το φονικό χτύπημα στο Majdal Shams στα Υψίπεδα του Γκολάν. 

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να δοκιμάσουν υπερηχητικό όπλο, αν και χωρίς αποτέλεσμα

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να δοκιμάσουν ξανά τον υπερηχητικό πύραυλο «super duper».

 30.07.2024 15:42

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού όπλου, αναφέρει το RIA Novosti επικαλούμενο Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματούχο. 

Ο Στρατός και το Ναυτικό των ΗΠΑ, είπε ο αξιωματούχος, δοκίμασαν ένα συμβατικό υπερηχητικό σύστημα στο διαστημικό σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα. Η δοκιμή ήταν ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη μιας επιχειρησιακής υπερηχητικής τεχνολογίας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο Πούτιν απολύει τον αναπληρωτή του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απέλυσε τον Βλαντιμίρ Τίτοφ , ο οποίος διετέλεσε πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ .

Ο λόγος της απόλυσης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών δεν διευκρινίστηκε. Ο Τίτοφ είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες από το 2013.

Ο Τίτοφ υπηρετεί στο σύστημα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για περίπου 44 χρόνια από τη δεκαετία του 1980. Έχει εργαστεί τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό. 

Το Losharik επιστρέφει; Το ΝΑΤΟ χάνει μυστηριωδώς καλώδια στα βάθη των ωκεανών See more at https://english.pravda.ru/world/160196-losharik-nato-cables/

 Το Losharik υποβάλλεται σε επισκευές, αλλά οι δολιοφθορές στη Βόρεια Θάλασσα συνεχίζονται

Ας ξεκινήσουμε με μια σύντομη επισκόπηση.

Περιστατικό Νο. 1: 2021.

Το 2019, ο υποβρύχιος σταθμός σόναρ LoVe άρχισε να λειτουργεί στη Βόρεια Θάλασσα, μια από τις πιο ενεργές ανθυποβρυχιακές ζώνες του ΝΑΤΟ. Αυτό το σύστημα ήταν ένας συνδυασμός με ένα καλώδιο 10 χιλιομέτρων και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές που ανταποκρίνονταν στους κραδασμούς στα βάθη του ωκεανού.

Δαγκωτό Kamala Harris ψηφίζουν τα συστημικά ΜΜΕ της κυβέρνησης ΝΔ και αυτό λέει πολλά για τον Μητσοτάκη

 Τα βαθιά συστημικά ελληνικά μέσα ενημέρωσης που συντροφεύουν με ζήλο την κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν διαλέξει τη νέα πρόεδρο των ΗΠΑ το πρώτο λεπτό της παραίτησης του Joe Biden από την προεκλογική κούρσα των προεδρικών εκλογών.
Μάλιστα, βλέπουμε διάχυτο ενθουσιασμό που ξεπερνά ακόμη και τη μέχρι πρότινος τυφλή υποταγή των εν λόγω ΜΜΕ στην κυβέρνηση Biden.
Ο επιφανειακός λόγος είναι πως η Kamala Harris είναι ακόμη πιο "γεράκι" στον πόλεμος της

Keir Starmer: «Χρεοκοπημένη και διαλυμένη» η Μεγάλη Βρετανία

 «Η αξιολόγηση θα δείξει ότι η Βρετανία είναι χρεοκοπημένη και διαλυμένη – αποκαλύπτοντας το χάος που η λαϊκιστική πολιτική έχει προκαλέσει στην οικονομία και τις δημόσιες υπηρεσίες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Keir Starmer.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας δήλωσε ότι η χώρα είναι «χρεοκοπημένη και διαλυμένη» ενόψει της αξιολόγησης των δημόσιων οικονομικών τη Δευτέρα (29 Ιουλίου), την οποία το νεοεκλεγέν Εργατικό Κόμμα θα χρησιμοποιήσει για να κατηγορήσει τους προκατόχους του για έλλειμμα 20 δισεκατομμυρίων λιρών (23,7 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Robert Malone: Σάπιοι μέχρι τον πυρήνα, ο Μεγάλος Αδερφός τους κάνει δισεκατομμυριούχους - Καπιταλισμός επιτήρησης, η αόρατη απειλή

 Ο καπιταλισμός επιτήρησης (Surveillance capitalism) είναι ένα νέο οικονομικό σύστημα που αναδύθηκε στην ψηφιακή εποχή, αναφέρει ο δρ Robert Malone...

Βασικό χαρακτηριστικό του; Η υφαρπαγή στοιχείων ανθρώπινης συμπεριφοράς και εμπειρίας και η χρησιμοποίησή τους ως πρώτη ύλη… για κερδοσκοπία, αναφέρει και συνεχίζει:
«Σε αυτήν την εκδοχή του καπιταλισμού, η πρόβλεψη και ο επηρεασμός της συμπεριφοράς (πολιτικής και οικονομικής) αντί της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών είναι το πρωταρχικό προϊόν.

Το στοίχημα των 10 τρις της Ευρώπης πριν την οικονομική άβυσσο - Θα πάρει το ρίσκο;

 Σε αντίθεση με τους Αμερικάνους, οι Ευρωπαίοι δεν παίρνουν ρίσκα.

Εάν το έκαναν, τα 10 τρις ευρώ που μαραζώνουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς – ποσό πάνω από το ένα τρίτο του μεγέθους της αμερικανικής οικονομίας – θα μπορούσαν να επενδυθούν στο Χρηματιστήριο.
Αυτό θα έδινε στις εταιρείες περισσότερα μετρητά, θα επέτρεπε στις εταιρείες να δαπανούν σε έργα για το κοινό καλό και το κυριότερο θα τόνωναν την οικονομία της Ευρώπης που είναι μια ανάσα… από τον πνιγμό, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Politico.

Ξεκάθαρο μήνυμα Fico (Σλοβακία) στην Ουκρανία: Ντίζελ τέλος, αν δεν σταματήσετε τα παιχνίδια με το ρωσικό πετρέλαιο

 Εάν το καθεστώς του Κιέβου δεν επανεκκινήσει τη διαμετακόμιση πετρελαίου από τη Ρωσία, η Σλοβακία ενδέχεται να σταματήσει την προμήθεια καυσίμου ντίζελ στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Σλοβακίας Robert Fico σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Εάν η διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου μέσω της Ουκρανίας δεν αποκατασταθεί σύντομα, η Slovnaft δεν θα συνεχίσει να προμηθεύει πετρέλαιο ντίζελ στην Ουκρανία», τόνισε σχετικά ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.

Τι συνέβη με τη Wagner στο Μάλι - Όλη η αλήθεια - Εμπλοκή Ουκρανίας με άρωμα Al Qaeda

 Η πρόσφατη ήττα των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι (FAM) και των PMC Wagner στις μάχες στο βόρειο Μάλι απέκτησε ευρεία προβολή.

Νέες λεπτομέρειες από τις μάχες αποκαλύπτονται, ενώ το καθεστώς της Ουκρανίας προσπαθεί να κερδίσει κάποια οφέλη από τα μέσα ενημέρωσης από τη νίκη κάποιου άλλου.

Ο Όμιλος Wagner εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κατάσταση στο Μάλι.

Από τις 22 έως τις 27 Ιουλίου 2024, στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι και μαχητές του 13ου Αποσπάσματος Εφόδου του Wagner

Η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να επαναλάβει τις στρατιωτικές εκστρατείες του 1812 και του 1945

 Премьер Венгрии Виктор Орбан, которого недавно ЕС отказался поддерживать в конфликте с Украиной по транзиту российской нефти, прямо обвинил Вашингтон в подрыве газопровода "Северный поток", назвав это "террористическим актом", совершенным американским руководством. А Германию обвинил в пособничестве.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, τον οποίο η ΕΕ αρνήθηκε πρόσφατα να υποστηρίξει στη σύγκρουση με την Ουκρανία για τη διαμετακόμιση ρωσικού πετρελαίου, κατηγόρησε ευθέως την Ουάσιγκτον ότι υπονόμευσε τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream,

Σκούτερ βαλίτσες δημιουργούν χάος στα αεροδρόμια της Ιαπωνίας (Βίντεο)

 Η χρήση των μηχανοκίνητων αποσκευών που είναι δημοφιλής σε μέρη της Ασίας απαιτεί εξοπλισμό ασφαλείας και άδεια οδήγησης, σύμφωνα με την ιαπωνική νομοθεσία.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αρχές της Ιαπωνίας με την αυξανόμενη δημοτικότητα των μηχανοκίνητων, οδηγών βαλιτσών.

Δύο μεγάλα ιαπωνικά αεροδρόμια έχουν ήδη ζητήσει από τους ταξιδιώτες να μην οδηγούν μηχανοκίνητες βαλίτσες στις εγκαταστάσεις τους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ενώ η αστυνομία προτρέπει τους λιανοπωλητές να προειδοποιούν τους πελάτες για τους αυστηρούς νόμους σχετικά με τη χρήση τους.


Αυστραλία: Στη φυλακή μητέρα που ανάγκασε την κόρη να παντρευτεί εκείνον που τελικά την σκότωσε

 Πρώτη φορά την εξανάγκασαν να παντρευτεί όντας 15 ετών. Στα 21 της ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές και να δουλέψει. Δολοφονήθηκε άγρια 6 μήνες μετά τον δεύτερο καταναγκαστικό γάμο.

Πρώτη φορά την εξανάγκασαν να παντρευτεί όντας 15 ετών. Στα 21 της ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές και να δουλέψει. Δολοφονήθηκε άγρια 6 μήνες μετά τον δεύτερο καταναγκαστικό γάμο.

Μια μητέρα στην Αυστραλία έγινε το πρώτο άτομο που καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στην φυλακή βάσει του νόμου περί καταναγκαστικού γάμου, καθώς ανάγκασε την κόρη της να παντρευτεί έναν άνδρα που μετά από ενάμιση μήνα την δολοφόνησε. Η κοπέλα ήταν μόλις 21 ετών.

ΗΠΑ: Ο Γουίλιαμ Κάλεϊ, μοναδικός καταδικασμένος για κακοποιήσεις και σφαγή αμάχων στον πόλεμο του Βιετνάμ, πέθανε στα 80 του χρόνια

 Ο Γουίλιαμ Κάλεϊ, άλλοτε αξιωματικός του αμερικανικού στρατού, ο μοναδικός που καταδικάστηκε για τη διαβόητη σφαγή αμάχων στο Μι Λάι, κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, πέθανε πρόσφατα, στα 80 του χρόνια, ανέφερε ο αμερικανικός Τύπος χθες Δευτέρα.

Πέθανε την 28η Απριλίου στην Γκέινσβιλ, στην πολιτεία Φλόριντα, όμως το γεγονός δεν έγινε γνωστό παρά έπειτα από πρόσφατη έρευνα σε δημόσια ληξιαρχικά αρχεία, εξηγείται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post

Μητσοτάκης και staycation; Χειρότερο δεν έχει…

 Αλήθεια, τι μέλλον μπορεί να έχει μία χώρα, μια κοινωνία, όταν πολιτικοί, στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι και εισαγγελείς παρακολουθούνται είτε μέσω ΕΥΠ, είτε μέσω Predator, αλλά σιωπούν; 

Ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Χρήστος Μπαρδάκης, ήταν δύο χρόνια υπό παρακολούθηση, αλλά αυτός αρχειοθετούσε υποθέσεις διαφθοράς και κυρίως αυτή της Novartis.

 Ούτε μήνυση έκανε, ούτε φώναξε, ούτε κάποιος από τον Άρειο Πάγο του ζήτησε εξηγήσεις για τις

Αποκαλυψη New York Times: Η σπανια επικοινωνία Μοσχας και Ουάσινγκτον – Τι συνέβη

 Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε ο νέος Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αντρέι Μπελούσοφ, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν για να τον προειδοποιήσει σχετικά με μια μυστική ουκρανική επιχείρηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα στις 12 Ιουλίου, ο κ. Μπελούσοφ τηλεφώνησε για να μεταφέρει μια προειδοποίηση, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους και έναν άλλο αξιωματούχο που ενημερώθηκε για το τηλεφώνημα.

Παναγιωτόπουλος για Γεωργιάδη: «Ιδού η “Ρόδος” και η Κως και όλη η Ελλάδα – Συνεχίζετε την εκθεμελίωση του ΕΣΥ»

 Για gaslighting κατηγορεί τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, σε ανακοίνωσή του.
 Όπως τονίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τρεις τροπολογίες, όμως ο υπουργός συνεχίζει την «εκθεμελίωση του ΕΣΥ».

 «Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε ότι ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε τους αντικοινωνικούς νόμους που μόνοι σας έχετε ψηφίσει και θα επαναθεμελιώσουμε το ΕΣΥ, με γνώμονα και επίκεντρο τον άνθρωπο, ασθενή και υγειονομικό», καταλήγει η ανακοίνωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Eνόργανη: Ραγδαίες εξελίξεις – Παραιτήθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην νέα υπόθεση «metoo» που συγκλονίζει το χώρο της ενόργανης γυμναστικής, όπου πρωταθλήτρια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος ομοσπονδιακού προπονητή τον οποίο κατήγγειλε για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού, κατάχρησης ανηλίκου και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μετά την κοινοποίηση της μηνυτήριας αναφοράς από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της πρωταθλήτριας Αλέξανδρο Αδαμίδη, ο καταγγελλόμενος υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Άννα Στρατινάκη: Με μεροκάματα 800 ευρώ σε «εκλεκτούς» και την υπόθεση Φουρθιώτη, υποψήφια για Συνήγορος του Καταναλωτή

 Στον «ανασχηματισμό» των γενικών γραμματέων των υπουργείων που ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες το Μαξίμου, λείπει από την λίστα η Άννα Στρατινάκη, η οποία αποχωρεί από τη γενική Γραμματεία του υπουργείου Εργασίας και πάει σύμφωνα με πληροφορίες στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η κα Στρατινάκη, είχε απασχολήσει την δημόσια σφαίρα με δύο σοβαρές υποθέσεις στο παρελθόν, την υπόθεση Φουρθιώτη που αποκάλυψε το Documento, αλλά και για τον «μποναμά» των 800 ευρώ σε 17 δημοσίους υπαλλήλους για την αποπεράτωση εργασίας, η οποία έγινε σε χρόνο dt και -για την ακρίβεια- εντός 24 ωρών από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον εισαγγελέα Μπαρδάκη δύο χρόνια και αυτός αρχειοθετούσε υποθέσεις

 Απίστευτα πράγματα προκύπτουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών σε ότι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών και την διπλή παρακολούθηση του πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος και νυν αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χρήστου Μπαρδάκη τόσο από ΕΥΠ όσο και από το Predator.

Στ. Κασσελάκης: Γιατί ο κ. Καραμήτσος δεν έκανε μήνυση όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν στόχος του Predator;

 «Καμία μπάλα στην εξέδρα», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης και επαναλαμβάνει το ερώτημα του «ποια υπηρεσία του κ. Καραμήτσου αγόρασε ο κ. Λαβράνος».

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ρωτά «γιατί ο κ. Καραμήτσος δεν έκανε μήνυση όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν στόχος του Predator;»

Ειδικότερα σε νέα ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Καμία μπάλα στην εξέδρα.

Αύριο (30/07) η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Κ. Μητσοτάκη – Τα τρία νομοσχέδια που θα συζητηθούν

 Στις 10:00, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη του νομοσχεδίου: Παρεμβάσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη,

Ν. Ανδρουλάκης: «Οι εκβιασμοί για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στρέφονται επί της ουσίας κατά των ασφαλισμένων»

 Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δέχτηκε στη Βουλή το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατόπιν αιτήματος τους.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τα στοιχεία της Eurostat είναι αποκαλυπτικά. Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες στην Ευρώπη. Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για να αναγεννήσει το Ε.Σ.Υ., φτάνει στο σημείο των εκβιασμών. Εκβιάζοντας, όμως, τους ιδιώτες γιατρούς για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, είναι σαν να εκβιάζει τους ασθενείς.

Στ. Κασσελάκης: Είχε συζήτηση ο ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης με τον Τούρκο ομόλογό του για να δοθεί και από μεριάς τους άδεια έρευνας στο ιταλικό πλοίο;

 «Ο ελληνικός λαός δικαιούται μια ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνησή του», υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, και απευθύνει στην κυβέρνηση τα εξής ερωτήματα:

«Είχε συζήτηση ο ΥΠΕΞ Γεραπετρίτης με τον Τούρκο ομόλογό του για να δοθεί και από μεριάς τους άδεια έρευνας στο ιταλικό πλοίο;

Για ποιο λόγο η Τουρκία ευχαρίστησε την Ελλάδα -και την Ιταλία- για τη συνεργασία;

Ισχύει ότι δεν έχει ακυρωθεί η NAVTEX της Τουρκίας, που ισχυρίζεται ότι η ΑΟΖ της Ελλάδας στη συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην αρμοδιότητα της Τουρκίας;».

Ποια είναι η «Αγία Τριάδα» των …ρωσόφιλων εφοπλιστών και τι ψάχνουν στο μεγάλο κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας; Ο μπον βιβέρ, το μέλος της μεγάλης οικογένειας και ο παραδοσιακός…

 Τελικά, παρακινημένοι από το Radar.gr και την ΑΞΙΑ, «ξύπνησαν» (σ.σ. χιούμορ κάνουμε, μην παρεξηγηθούμε….) και οι Financial Times!

Η έγκριτη εφημερίδα γράφει ότι «εμφανίζονται μυστηριώδεις αγοραστές παλιών πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου με ύποπτους δεσμούς με τη Ρωσία».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι «μια ομάδα άγνωστων μέχρι πρότινος εταιρειών, οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό εγγεγραμμένες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απέκτησαν πλοία

Πως θα φτιάξετε εταιρεία και θα πάρετε απευθείας αναθέσεις από την ΕΡΤ (Ζούλα) αθροιστικά €200.000

 Ενδιαφέροντα στοιχεία αποκάλυψε το ρεπορτάζ των Reporters United για τις απευθείας αναθέσεις της ΕΡΤ σε γνωστούς και φίλους του προέδρου Ζούλα

Με τον τρόπο που η διοίκηση της ΕΡΤ – επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην δημοσιογράφος της Καθημερινής,  Κωνσταντίνος Ζούλας – έχει στελεχώσει τον τομέα ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης έχουν διαμορφωθεί κάποιες τάσεις τα τελευταία χρόνια: προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι που ήταν είτε σε γραφεία τύπου υπουργών ή προέρχονται κυρίως από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εφημερίδα Καθημερινή και ορισμένοι άλλοι, που είχαν εκφράσει δημοσίως τη συμπάθειά τους στην κυβέρνηση.

Και το Foreign Affairs επιβεβαιώνει ότι ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία!

 Mε άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ Foreign Affairs, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ανώτερος Σύμβουλος στο Marathon Initiative Jacub Grygiel, επιβεβαιώνει όσα έχει γράψει το newsbreak.gr για τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα στείλει περαιτέρω υλικό από την άμυνά μας στον Ζελένσκι.

Η Γερμανία μας στέλνει πίσω παράνομους μετανάστες με ευθύνη Μητσοτάκη!

 Το μεγάλο έγκλημα του πρωθυπουργού το οποίο είχαμε αποκαλύψει αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Σολτς, είναι γεγονός.

Μέσα σε λίγες ημέρες, και δεύτερη πτήση από Γερμανία με παράνομους μετανάστες που απελαύνονται πίσω στην Ελλάδα! Προσέξτε, δεν απελαύνονται στο Πακιστάν ή το Αφγανιστάν, αλλά έρχονται πίσω στην Ελλάδα…

Αυτό ακριβώς είχε αποδεχτεί ο Μητσοτάκης στην συνάντηση του με τον Γερμανό καγκελάριο, γι’ αυτό και ο τελευταίος πανηγύριζε.

Η νέα πτήση που μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπων, έρχεται από το Μόναχο.