Κουμάντο κάνουμε στα Κατεχόμενα Προσφυγικά της Λεωφόρου

Οι Νέοι έδειξαν τον δρόμο στην ανδρική ομάδα για το πως θα παίξει την Κυριακή το βράδυ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 1-3 των "πρασίνων" στο "Απ. Νικολαΐδης" για το πρωτάθλημα Νέων και απέδειξε για μια ακόμη φορά πως... κουμάντο κάνουμε στα Προσφυγικά... Διαβάστε από το.. aek-live.gr την εξέλιξη του αγώνα.
Νωθρά μπήκε το συγκρότημα του Ντανιέλ Μπατίστα στον αγωνισικό χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσουν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν 3 ευκαιρίες για γκολ. Η πρώτη σημειώθηκε στο 14ο λεπτό όταν το σουτ του Αποστολόπουλου έδιωξε σε κόρνερ ο Μυλωνόπουλος. Με την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Λαγό, όμως το σουτ που έπιασε εκείνος κατέληξε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Γιαννιτσάνη να απειλήσει την εστία της Ένωσης, αλλά το αδύναμο πλασέ που επιχείρησε μπλόκαρε σταθερά ο πορτιέρο της ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν δειλά δειλά στην επίθεση και προσπάθησαν να απειλήσουν. Στο 29' ο Τσίτας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Παναθηναϊκού. Η ανωτερότητα των "πρασίνων" ήταν αισθητή και το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον όταν στο 31' σε μία αντεπίθεση ο Κουσίδης πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μυλωνόπουλου για το 1-0. Το γκολ του Παναθηναϊκού φάνηκε σαν να... ξύπνησε την ΑΕΚ, η οποία αγωνίστηκε με 6 επαγγελματίες στη σύνθεσή της (Τσουκαλάς, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Αργυρίου, Κλωναρίδης, Τσίτας). Στο 41' ο Εγγλέζου προειδοποίησε στην εστία των γηπεδούχων για το τι θα επακολουθούσε, αφού με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Ταμπάκη να πεταχτεί στο "γάμα" και να διώξει σε κόρνερ. Από το κόρνερ η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Εγγλέζου ήταν ο εκτελεστής, ο Μπουγαΐδης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και έπειτα ο Βλάχος με δεύτερη κεφαλιά έκανε το 1-1. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους του Δικεφάλου που βρισκόντουσαν στις εξέδρες. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στους "πράσινους". Ο Γιαννιτσάνης κέρδισε τη μονομαχια από τον Μπουγαΐδη και σε τετ α τετ που είχε με τον Μυλωνόπουλο δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά, αφού ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ του έκλεψε την... μπουκιά από το στόμα.
Τον... πάτησε στο δεύτερο
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο για την ΑΕΚ, αφού οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να κάνουν το 1-2 και να γυρίσουν ολοκληρωτικά το ματς. Στο 50' ο Τσουκαλάς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον Τσίτα, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν έκανε καλή έξοδο και ο άσος της Ένωσης με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την ολική ανατροπή. Η ομάδα του Μπατίστα δεν το έβαλε κάτω και παραλίγο να πετύχει και τρίτο τέρμα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσουκαλάς πάσαρε για τον Παπαδημητρίου, εκείνος έδωσε με τη... μία στον Τσίτα, όμως το πλασέ του τελευταίου βρήκε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ. Στο 56' ήταν σειρά του Παπαδημητρίου να απειλήσει αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ. Η εσωτερική αλλαγή του Μπατίστα να περάσει τον Αργυρίου δεξί μπακ και τον Τσουκαλά στα χάφ έδωσε τεράστια επιθετική ικανότητα στην ΑΕΚ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα αυτό που κυριάρχησε ήταν οι δυνατές μονομαχίες από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο και οι παίκτες των γηπεδούχων προσπαθούσαν να σπάσουν τον ρυθμό. Ώσπου ήρθε στο 90ο λεπτό το κερασάκι στην τούρτα και πάλι από τον Τσίτα για να αποτελειώσει τους "πράσινους". Ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης με όμορφο πλασέ, έπειτα από πάσα του Νικολιά έκανε το τελικό 1-3. Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας βρέθηκαν ο βοηθός προπονητή της ΑΕΚ, Γιώργος Αλεξόπουλος, οι Παλαίμαχοι της Ένωσης, Μανωλάς, Τσιάρτας, Σεραφείδης, Τσαχουρίδης, ο τεχνικός διευθυντής, Άρναρ Γκρέταρσον, ο πρόεδρος της Ένωσης 1924, Κυριάκος Χήνας και ο τεχνικός του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης.

ΠΑΟ: Ταμπάκης, Μαρινάκης, Κασαπάκης, Τριανταφυλόπουλος, Κόι, Αναστασόπουλος, Φουρλάνος, Λαγός, Αποστολόπουλος, Κουσίδης, Γιαννιτσάνης
ΑΕΚ: Μυλωνόπουλος, Τσουκαλάς, Εγγλέζου, Μπουγαϊδης, Βλάχος (80' Γαρουφαλιάς), Αρέστη (46' Νικολιά), Κίσσας (46' Φούντας), Αργυρίου, Τσίτας, Κλωναρίδης, Παπαδημητρίου


Μάριος Ματσάνκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...