Καίει καρδιές η εγγονή του Σεβαρντνάντζε

Ανερχόμενο αστέρι της ρωσικής τηλεόρασης, η δυτικοθρεμμένη Σοφία δέχεται τις έντονες πιέσεις των θαυμαστών της για να πολιτευτεί

Η Σοφία Σεβαρντνάντζε μιλάει πέντε γλώσσες και έχει σπουδάσει Μουσική στο Διεθνές Ωδείο του Παρισιού.
Η Σοφία Σεβαρντνάντζε μιλάει πέντε γλώσσες και έχει σπουδάσει Μουσική στο Διεθνές Ωδείο του Παρισιού..
Ανερχόμενο τηλεοπτικό αστέρι στη ρωσική τηλεόραση είναι η εγγονή του Εντουαρντ Σεβαρντνάντζε, που όπως φαίνεται ετοιμάζεται να βαδίσει στα χνάρια του παππού της, τελευταίου υπουργού της ομάδας του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και πρώην πρόεδρου της Γεωργίας.
Η Γεωργιανή καλλονή Σοφία Σεβαρντνάντζε είναι παρουσιάστρια μιας πολιτικής εκπομπής που φιλοξενεί προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο, με τίτλο: «Συνέντευξη με τη Σοφία Σεβαρντνάντζε». Εχει τεράστια θεαματικότητα, σε ένα κανάλι που είναι το «νούμερο 1» αγγλόφωνο στη Ρωσία, το Russia Today (RT).
Η 32χρονη Σοφία, που αρέσκεται στο χαϊδευτικό Σόφικο, δεν έχει μόνο ρίζες βαθιά πολιτικές και ιδιαίτερα χρήσιμες για τη Ρωσία αυτήν την περίοδο, αλλά διαθέτει και προφίλ καλλιτεχνικό, που φρόντισε να προβάλει πολύ τα τελευταία χρόνια της επιστροφής της στη Ρωσία, από το εξωτερικό. Μπορεί να γεννήθηκε στη Γεωργία, αλλά μέχρι την ηλικία των 10 ετών θυμάται τον εαυτό της να... παίζει στη σκιά του Πύργου του Αϊφελ, καθώς βρισκόταν στη Γαλλία. Υστερα η οικογένειά της μετακόμισε στις ΗΠΑ. Στη Βοστόνη, όπου έμεναν, η Σόφικο σπούδασε κινηματογράφο και στην πορεία έκανε μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Η Σόφικο φλερτάρει σοβαρά με την ιδέα της πολιτικής, και είναι πολύ πιθανό να αλλάξει δρόμο στην καριέρα της, ακολουθώντας τα χνάρια του δημοφιλούς παππού της. Το ιστορικό όνομά της θα είναι το πρώτο και πιο σημαντικό σκαλοπάτι για να ανέβει και η ίδια στο πολιτικό βάθρο που άφησε κενό φεύγοντας ο παππούς της. «Με πιέζουν πολύ να κατέβω κι εγώ στην πολιτική. Τι λέτε, να το κάνω;» ρώτησε προ ημερών τον βουλευτή της ΝΔ Σίμο Κεδίκογλου η Σόφικο Σεβαρντνάντζε.
Τη γεωργιανή ομορφιά της φρόντισε εντέχνως να παρουσιάσει όταν πέρυσι πήρε μέρος στο ρωσικό «Dancing with the stars», αφήνοντας κοινό και κριτές με ανοιχτό στόμα.
Τη γεωργιανή ομορφιά της φρόντισε εντέχνως να παρουσιάσει όταν πέρυσι πήρε μέρος στο ρωσικό «Dancing with the stars», αφήνοντας κοινό και κριτές με ανοιχτό στόμα.
«Ηταν περίεργο να κάθομαι απέναντι από την εγγονή του Σεβαρντνάντζε, και της το είπα, καθώς εγώ το 1992 πήρα συνέντευξη από τον παππού της, στην Τιφλίδα. Θυμάμαι τον συνάντησα στο 3ο υπόγειο του Κοινοβουλίου, όπου βρισκόταν τότε ο Εντουαρντ Σεβαρντνάντζε, οχυρωμένος. Η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε τώρα η εγγονή του να παίρνει συνέντευξη από μένα» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο βουλευτής της ΝΔ περιγράφοντας τη Σόφικο Σεβαρντνάντζε.
Ο διάσημος παππούς
Το ίδιο ανοιχτή στα νέα ρεύματα είναι η Σόφικο, όπως ήταν και ο παππούς της. Ο Εντουαρντ Σεβαρντνάντζε διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και επικεφαλής του κράτους της Γεωργίας (1992-2003). Ηταν ο τελευταίος υπουργός από την ομάδα Γκορμπατσόφ και είχε μια πολυκύμαντη και πολυτάραχη ζωή, γεμάτη από πολιτικές νίκες. Θεωρείτο και φιλέλληνας.
Ως υπουργός Εξωτερικών βοήθησε στην εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής του Γκορμπατσόφ. Η απόσυρση των σοβιετικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 1988, η διαπραγμάτευση των νέων συνθηκών όπλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και η σιωπηρή συναίνεση στην πτώση των κομμουνιστικών κυβερνήσεων σε όλη την Ανατολική Ευρώπη το 1989-90 συνέβησαν στη διάρκεια της δικής του πολιτικής διαδρομής και με τη συνδρομή του.
Η εγγονή του Σεβαρντνάντζε είναι δραστήρια ως προσωπικότητα, όπως ήταν κι ο Εντουαρντ. Μόνο που η δική της φύση είναι πολύ πιο καλλιτεχνική, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες της «Ρωσικής Ανοιξης».
Περιγράφεται ως πολύ δυναμική και με γνώσεις στα τηλεοπτικά πλατό: «Είχαμε λίγη ώρα στη διάθεσή μας και δεν πρόλαβε να μου ανοιχτεί η ίδια, αλλά παρακολουθούσα τις αντιδράσεις της όσο διήρκεσε η συνέντευξη. Είχε τους τεχνικούς με το μαστίγιο, συνεχώς. Γνώριζε τη δουλειά τους κι έδινε οδηγίες».
Και πώς να μην είναι γνώστρια της τηλεόρασης, όταν ήδη έχει δουλέψει ως παραγωγός στο ABC, πριν επιστρέψει στη Γεωργία.
Σ. Κεδίκογλου
«Οι Ρώσοι ψάχνουν να επενδύσουν στην Ελλάδα»
Με την ιδιότητα του προέδρου της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Ρωσίας, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου πήρε μέρος στο Συνέδριο για την ανακήρυξη της υποψηφιότητας Βλαντιμίρ Πούτιν στις επερχόμενες εκλογές κι έδωσε συνέντευξη στην ανερχόμενη σταρ, του δορυφορικού Russia Today (RT), την εγγονή του πάλαι ποτέ υπουργού Εξωτερικών της ΕΣΣΔ και προέδρου της Γεωργίας. Ο ενεργειακός τομέας της Ελλάδας, η συμμετοχή τους στην ΑΟΖ για το φυσικό αέριο και ο ΟΣΕ, για τον οποίο ενδιαφέρονται οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι, είναι οι χώροι στους οποίους θα μπορούσε να εστιαστεί η προσοχή της Ρωσίας, εάν ανοίξουν και πάλι οι πόρτες της ελληνορωσικής φιλίας.
Οι Ρώσοι, ως γνωστόν, πάντοτε έψαχναν διέξοδο στον Νότο, και τώρα που η Ελλάδα έχει ανάγκη νέων επενδύσεων κι ανάπτυξης, εκείνοι είναι πρόθυμοι να συνδράμουν. «Οι Ρώσοι προσβλέπουν σε μια επαναπροσέγγιση της Ελλάδας με τη χώρα τους, καθώς διαθέτουν πολλά ρωσικά κεφάλαια για επενδύσεις εδώ. Αν το Κρεμλίνο δώσει ντιρεκτίβα μπορούν να γίνουν πολλά. Μία από τις μεγαλύτερες ρωσικές κρατικές τράπεζες διαθέτει 120 δισ. δολάρια και ψάχνει να τα επενδύσει» λέει ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί αποκαλούν τον βουλευτή της ΝΔ «ρωσολόγο», καθώς ο ίδιος χρόνια τώρα προσπαθεί να φέρει κοντά τους Ρώσους επενδυτές στη χώρα μας, ενώ και ως πρόεδρος της επιτροπής φια την ελληνορωσική φιλία, έχει δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό το σχέδιο.
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian@pegasus.g

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...