Σταδιακή βελτίωση του καιρού - Διατηρούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα νότια το πρωί δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-1) έως 10 βαθμούς κελσιου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη..


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς κελσιου. Αισθητή πτώση το απόγευμα
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: στα νότια νότιοι 6 με 8 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν και στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη
Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις με χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από 400 μέτρα). Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 (-1) έως 5 βαθμούς κελσιου.
Kανονικά πραγματοποιούνται σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά την εξασθένηση των ανέμων και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές.Δεν πραγματοποιούνται ωστόσο ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων από Κυλλήνη για Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά και Πρίνου - Καβάλας.
142 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
Συνολικά 142 κλήσεις δέχθηκε το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία για παροχή βοήθειας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αττικής.Η υπηρεσί επενέβη με 32 συνεργεία και 70 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, πραγματοποιώντας 63 επεμβάσεις για κοπές δέντρων και 34 αφαιρέσεις αντικειμένων.
Αναλυτικά η πρόγνωση Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά χιονιά. Τα φαινόμενα που μέχρι το πρωί θα είναι ισχυρά στα ανατολικά βαθμιαία το απόγευμα και από τα δυτικά θα σταματήσουν.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 2 (-2) έως 6 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις με λίγες βροχές, στη νότια Πελοπόννησο πιθανόν καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά. Βελτίωση πριν το μεσημέρι.Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 και στο ιόνιο πιθανόν 10 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς κελσιου. Στην Ηπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο και στη νότια Πελοπόννησο πιθανόν καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική στέρεα και Εύβοια.Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα νότια το πρωί δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-1) έως 10 βαθμούς κελσιου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς κελσιου. Αισθητή πτώση το απόγευμα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που το βράδυ θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: στα νότια νότιοι 6 με 8 μποφόρ που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν και στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...