Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ διασώζει Ιρανούς που κρατούντο όμηροι από τους πειρατές

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει διασωθεί 13 ιρανική ψαράδες που κρατούνται από τους πειρατές στην Αραβική Θάλασσα, το Πεντάγωνο λέει..

Οι 13 διασώθηκαν την Πέμπτη μετά από μια κλήση κινδύνου είχε λάβει από τον ιρανικό αλιευτικό σκάφος το οποίο είχε επιβιβαστεί από τους πειρατές πάνω από ένα μήνα πριν.
Δεκαπέντε ύποπτα πειρατές συνελήφθησαν και κρατούνται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
Η διάσωση έρχεται μέρες μετά Ιρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν οι ΗΠΑ για να κρατήσει την ομάδα του μεταφορέα που εμπλέκονται στη λειτουργία έξω από τον Κόλπο.
Οι Ιρανοί είχαν διατηρηθεί σε σκληρές συνθήκες και θεωρείται ότι έχουν αναγκαστεί να βοηθήσουν τους πειρατές στη λειτουργία τους, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
«Καλοσύνη και σεβασμό»
Οι όμηροι απελευθερώθηκαν βρίσκονται τώρα πίσω στο σπίτι τους τρόπο, το Ναυτικό των ΗΠΑ, δήλωσε.
Οι όμηροι »είχε περάσει πολλά», δήλωσε ο Ναυτικό Ποινικό Ελεγκτικές Υπηρεσίες πράκτορα Josh Schminky.
"Βγήκαμε από το δρόμο μας για τη θεραπεία του πληρώματος αλιευτικού με ευγένεια και σεβασμό», είπε.
Ο αρχηγός της Αλ Μολάοι, ένα Dhow αλιεία, «εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του ότι ήρθαμε για να τους βοηθήσει. Φοβόταν ότι χωρίς τη βοήθειά μας, θα μπορούσαν να ήταν εκεί για μήνες», πρόσθεσε.
Η διάσωση έγινε από τις δυνάμεις που ανατίθενται στην John C αεροσκάφος Stennis ομάδα του μεταφορέα, που έφυγαν πρόσφατα από το κόλπο για να βοηθήσει αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει τον μεταφορέα να μην την επιστροφή στην περιοχή.
Οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και οι ΗΠΑ έχουν αυξηθεί πρόσφατα λόγω της Δυτικής ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Αντιμέτωποι με την προοπτική του φρέσκου κυρώσεων κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το Ιράν απείλησε να μπλοκάρει τη μεταφορά πετρελαίου μέσω των Στενών του Ορμούζ.
Επίσης, έχει συνάψει πρόσφατα μια περίοδο 10 ημερών ναυτική άσκηση κοντά στο Στενό, δοκιμαστικών βολών αρκετά βλήματα.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...