Τζαμάικα για να σπάσει τους δεσμούς με Queen, λέει ο πρωθυπουργός Simpson Miller

Νέα Τζαμάικα πρωθυπουργός, Portia Simpson Miller, έχει πει ότι σκοπεύει να κάνει στο νησί μια δημοκρατία, απομακρύνοντας βασίλισσα Ελισάβετ..
ως επικεφαλής του κράτους.
Στην εναρκτήρια ομιλία της, η κ. Simpson είπε ο Μίλερ είχε έρθει η ώρα για την Τζαμάικα για να σπάσει με τη βρετανική μοναρχία και να έχει τον δικό του πρόεδρο.
Η ανακοίνωση έρχεται μπροστά από εορτασμούς για τα 50 χρόνια της Τζαμάικας ανεξαρτησία από τη Βρετανία.
Εγγονός της βασίλισσας, πρίγκιπας Χάρι, οφείλεται στην επίσκεψη στο νησί φέτος.
«Ώρα έρχονται»
"Μου αρέσει η Βασίλισσα, αυτή είναι μια όμορφη κοπέλα, και εκτός από το να είναι μια όμορφη κοπέλα αυτή είναι μια σοφή κυρία και μια υπέροχη κυρία," η κ. Simpson Miller, δήλωσε μετά την ορκωμοσία της ορκωμοσίας.
"Αλλά πιστεύω ότι του χρόνου έρχονται".
"Καθώς γιορτάζουμε τα επιτεύγματα μας ως ανεξάρτητο έθνος, πρέπει τώρα να ολοκληρώσει τον κύκλο της ανεξαρτησίας», ο πρωθυπουργός πρόσθεσε.
Σε απάντηση, ένα παλάτι του Μπάκιγχαμ ο εκπρόσωπος είπε ότι «το ζήτημα της Τζαμάικας αρχηγού του κράτους ήταν εξ ολοκλήρου στην αρμοδιότητα της Τζαμάικας κυβέρνηση και το λαό".
Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου υποδέχτηκαν με παιδιά σχολικής ηλικίας στην Τζαμάικα το 1953 Τζαμάικα ήταν ακόμη βρετανική αποικία, όταν η βασίλισσα επισκέφθηκε το 1953, λίγο μετά τη στέψη της
Η κ. Simpson Miller, 66, έγινε πρωθυπουργός για δεύτερη φορά μετά Εθνικό Λαϊκό Κόμμα της κέρδισε μια μεγάλη εκλογική νίκη στις 29 Δεκεμβρίου.
Εναρκτήρια ομιλία της επικεντρώθηκε ως επί το πλείστον τα σχέδιά της να αναζωογονήσει την οικονομία της Τζαμάικα.
Το νησί της Καραϊβικής έχει ευρέως διαδεδομένη φτώχεια, υψηλή ανεργία και τεράστια χρέη.
Η κ. Simpson Miller δεν είναι η πρώτη Τζαμαϊκανός ηγέτης που υπόσχονται να κινηθεί προς μια δημοκρατία.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο τότε πρωθυπουργός PJ Patterson, επίσης, είπε ότι ήταν ώρα για το νησί να έχει το δικό του κεφάλι του κράτους, και που το 2007 ως τη λήξη της προθεσμίας.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...