ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ 10 ΕΣΤΙΕΣ Φλόγες και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας

Φλόγες και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας Εκτός ελέγχου εξακλουθεί να βρίσκεται η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για την ψήφιση του νέου μνημονίου..

Το ογκωδέστατο και μαζικό συλλαλητήριο των διαδηλωτών διαδέχθηκαν απίστευτης έκτασης επεισόδια -που δεν περιορίστηκαν στο Σύνταγμα- με πετροπόλεμο, κόλαση χημικών και φωτοβολίδων κρότου λάμψης ενώ από τις 8.30 το απόγευμα και έπειτα, το κέντρο της πρωτεύουσας παραδόθηκε σε εστίες πυρκαγιών πολλές από τις οποίες μαίνονταν ανεξέλεγκτες επί ώρα.
Η Πυροσβεστική αντιμετώπισε σοβαρότατα προβλήματα να προσεγγίσει τις εστίες των εμπρησμών ενώ σε μία περίπτωση καταγράφηκε και επίθεση κουκουλοφόρων σε πυροσβεστικό όχημα το οποίο και προσωρινά κατέλαβαν. Το γεγονός ανάγκασε την Πυριοσβεστική Υπηρεσία να απευθύνει δημόσια έκκληση προς τους πολίτες να διευκολύνουν την πρόσβαση των οχημάτων.
Από τις μέχρι στιγμής ταραχές:
Εχει καεί σχεδόν ολοσχερώς ο κινηματογράφος Αττικόν – Απόλλων.
Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τα «Στάρμπακς» στην πλατεία Κοραή.
Φλόγες απείλησαν τον κινηματογράφο Αστυ.
Φλόγες και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας
Πυρπολήθηκαν, επίσης, από κουκουλοφόρους το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κοραή, της Alpha Bank στην οδό Πεσμαζόγλου, της Εμπορικής επί των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας.
Στις φλόγες παραδόθηκε επίσης βιβλιοπωλείο στην οδού Σταδίου 17, το εμπορικό κατάστημα Ακριουμ (Χαριλάου Τρικούπη και Φειδίου) ενώ ζημιές υπέστησαν δύο καταστήματα (κινητής τηλεφωνίας και γραφείων) στην οδό Εμμ. Μπενάκη.
Φλόγες και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας
Από τα σοβαρά επεισόδια (πατήστε εδώ για το ρεπορτάζ) έχουν τραυματισθεί 35 πολίτες. Οι 25 εξ αυτών διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Γ.Γεννηματάς" και άλλοι 10 στη «Σωτηρία». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας όλοι τους είναι σε καλή κατάσταση και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αναμένεται να λάβουν εξιτήριο.
Υπάρχουν επίσης 30 τραυματίες αστυνομικοί, ενώ η ΕΛΑΣ είχε μέχρι τις 10 το βράδυ προχωρήσει σε 22 προσαγωγές.
Στις 10.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε παλιό κτίριο στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αμερικής.
Στις 10.38 ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησε να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, «πριν να είναι πολύ αργά».
Φλόγες και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας
Στις 10. 45 ο Αντώνης Σαμαράς από περιστύλιο της Βουλής δήλωσε: «Τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, πλήττουν την ίδια την Ελλάδα, πληγώνουν όλους του Έλληνες. Βλέπουμε σκηνές από ένα αύριο, που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. Ζητώ από τον κάθε Έλληνα: σωφροσύνη, πατριωτισμό, ψυχραιμία και ενότητα».
Στις 11.00 γίνεται γνωστό από τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη ότι ομάδα 20 ατόμων προσπάθησε να εισβάλει στο Δημαρχείο και να το πυρπολήσει.
Φλόγες και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας
Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι εμπρησμοί σημειώθηκαν σε πολυκατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους 91-93 και σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Ακαδημίας.
Τσίπρας έξω από τη Βουλή στις 11.10: «Πάνω από 500.00 πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής χτυπούσαν ειερηνικούς διαδηλωτές ενώ άφηναν ανενόχλητους παρακρατικούς. Κανένα συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση που επιτρέπει τη δράση βανδάλων που μπορεί να ελέγξει.
Στις 23.11 το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Στις 23.15 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάνει λόγο για «αναποτελεσματικότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...