Η πλατεία θα φωνάξει "όχι"...

Τη δική τους αρνητική ψήφο θα δώσουν το απόγευμα της Κυριακής, έξω από το Κοινοβούλιο, χιλιάδες πολιτών που αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του νέου Μνημονίου..
και των σκληρών μέτρων λιτότητας που συνεπάγεται. Ειδικότερα, στις 17.00 κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις..
κομμάτων, συνδικάτων και πολιτών εναντίον της νέας δανειακής σύμβασης με το μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.
Την ίδια ώρα πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ.
Ήδη προηγήθηκε η 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τόσο στο Σύνταγμα, όσο και σε περιοχές της Αθήνας και σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.
Οι δύο πρώτες συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα ήταν υποτονικές, δεν είχαν την αναμενόμενη συμμετοχή, ενώ σημαδεύτηκαν και από χαμηλής έντασης επεισόδια.
Την Κυριακή, ωστόσο, η παρουσία του κόσμου αναμένεται εξαιρετικά μεγάλη, σύμφωνα με πολλά μηνύματα που εκπέμπονται. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι κυκλοφορεί η πληροφορία πως οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα συμπορευτούν... κάτι το πρωτοφανές.
Η Αστυνομία βρίσκεται σε συναγερμό για την αποφυγή επεισοδίων, και δη εκτεταμένων όπως αυτά του τελευταίων μεγάλων συγκεντρώσεων (για τους "Αγανακτισμένους", το Μεσοπρόθεσμο, κ.λπ).
Πόλη αστακό θα θυμίζει η Αθήνα αφού πάνω από 6.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Σε επιτελική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε η αστυνομική παρουσία να είναι έντονη με προληπτικούς ελέγχους και περιπολίες, αλλά να περιοριστεί, όσο περισσότερο γίνεται, σε περίπτωση εκτρόπων ή χρήση δακρυγόνων και χημικών.
Επίσης οι αστυνομικοί έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην αντιδράσουν, όσο και αν προκληθούν, και να λάβουν μέτρα μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη.
Επίσης έχουν δοθεί σαφείς εντολές να μην πέσουν δακρυγόνα στις εισόδους του Μετρό.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη (από την περασμένη Πέμπτη) της Νομικής, επί της οδού Σίνα, από ομάδες φοιτητών και πολίτες.
Οι καταληψίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι η Νομική θα είναι το "κέντρο δράσεων στο πλαίσιο του θερμού τετραημέρου και της γενικής απεργίας που θα γίνει".Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει τη φρούρηση με διμοιρίες των ΜΑΤ της Βουλής και εκεί θα ανέβει το τείχος-κάγκελο από πλεξιγκλάς
Για το Κοινοβούλιο σχεδιάστηκε ειδικό πλάνο, καθώς αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των διαδηλωτών.
Συγκεκριμένα:
Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ  θα ενεργούν περιφερειακά της πλατείας Συντάγματος. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, κρατικής και Τροχαίας.
- Οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.
- Εισαγγελείς χωρισμένοι σε δύο βάρδιες βρίσκονται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...