Τουλάχιστον 100.000 πολίτες στο Σύνταγμα κατά των νέων μέτρων Πετροπόλεμος, μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Βίαια επεισόδια σημειώνονται από τις 17:30 στο κέντρο της Αθήνας όπου τουλάχιστον 100.000 πολίτες έχουν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά των νέων, σκληρών μέτρων.
.

Πετροπόλεμος, μολότοφ, ξύλο και χημικά συνθέτουν το πολεμικό σκηνικό στο κέντρο της πόλης, ενώ πολίτες κάνουν για απρόκλητη επίθεση και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.


Σε Σταδίου, Πανεπιστημίου και Φιλελλήνων σημειώθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, ενώ αυτή την ώρα η ένταση έχει μεταφερθεί και στα στενά της Ερμού όπου καίγονται παντού κάδοι καθώς και σε Κριεζώτου, Ζαλοκώστα και Ακαδημίας.


Συγκρούσεις σημειώθηκαν και έξω από το Ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, ενώ φωτοβολίδα έπεσε στο πάνω μέρος του κτιρίου της Βουλής.


Αυτή την ώρα η ρίψη χημικών στο Σύνταγμα έχει σταματήσει και ο μεγάλος όγκος της διαδήλωσης επιστρέφει στην πλατεία.


Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να κλείσουν όλες τις διόδους που μπορέι να έχει ο κόσμος για να πάει στο Σύνταγμα, ενώ στην Βασιλίσσης Σοφίας έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ, χωρίς αυτή τη φορά να έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης.


Λίγο πριν τις 17:30, προκλήθηκε ένταση έξω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όταν διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και νεράντζια  κατά των  δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο.


Οι άντρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένα αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.


Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό σε Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Ευαγγελισμό.


Στη σημερινή κινητοποίηση συσπειρώθηκαν Έλληνες από όλη τη χώρα. Μάλιστα, 150 περίπου μέλη του Εργατικού Κέντρου Βόλου αναχώρησαν από το πρωί με τρία λεωφορεία από το Δημαρχείο του Βόλου, με κατεύθυνση το Σύνταγμα. Δείτε
εδώ τους Βολιώτες που έχουν βγει στους δρόμους της πόλης.

Αλέκα Παπαρήγα: «Βούλιαξε η Αθήνα, παρά τις καταιγίδες»

Κατά την ομιλία της στη Βουλή, όπου συζητείται το νέο Μνημόνιο, η γ.γ. του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «βούλιαξε η Αθήνα, παρά τις καταιγίδες».

«Έγινε φοβερή χρήση δακρυγόνων, επειδή λέει υπήρχαν κουκουλοφόροι. Ο βασικός πυρήνας, το μεγαλύτερο μέρος των κουκουλοφόρων είναι δικοί σας μηχανισμοί. Δεν χρειαζόταν καμία περιφρούρηση», είπε η κ. Παπαρήγα.


«Οι 50 κουκουλοφόροι δεν θα έκαναν τίποτα, αυτά τα κάνουν όταν υπάρχουν ΜΑΤ. Για να γίνουν επενδύσεις δεν πρέπει να παλεύει ο κόσμος και το έχετε πει 50 χιλιάδες φορές. Ξέρετε ότι η κοινωνική σύνθεση των διαδηλωτών είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε.


«Φοβάστε ένα κίνημα που έχει ταξικά χαρακτηριστικά, το τρέμετε. Τα σημερινά επεισόδια ήταν μέσα στο σχεδιασμό σας, αυτό είναι καθαρό», είπε η γ.γ. του ΚΚΕ.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player





















 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...