Συρία: 28 νεκροί στη διπλή επίθεση στο Χαλέπι Περισσότεροι από 235 τραυματίστηκαν

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι φέρονται να σκοτώθηκαν και 235 τραυματίστηκαν από δύο βομβιστικές επιθέσεις με στόχο κτήρια των δυνάμεων ασφαλείας στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση..


Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται άμαχοι και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ επέρριψε τη ευθύνη σε «ένοπλες τρομοκρατικές συμμορίες».


«Αμαχοι και μέλη του στρατού μαρτύρησαν και τραυματίστηκαν στις τρομοκρατικές εκρήξεις», μετέδωσε η τηλεόραση.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το κατά πόσο υπεύθυνος για τις επιθέσεις είναι ο αντικαθεστωτικός Ελεύθερος Συριακός Στρατός. Ένας εκπρόσωπο επιβεβαίωσε ότι οι αντικαθεστωτικοί είναι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις, μιλώντας στο BBC, ενώ ένας άλλος το αρνήθηκε.

«Το εγκληματικό αυτό καθεστώς σκοτώνει τα παιδιά μας στη Χομς και πραγματοποιεί επιθέσεις στο Χαλέπι προκειμένου να μεταστρέψει την προσοχή απ’ όσα διαπράττει στη Χομς», τόνισε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Στρατού συνταγματάρχης Μάχερ Νουάιμι.


Πρόσθεσε ότι το συριακό καθεστώς ότι διέταξε τις δύο επιθέσεις με παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα στο Χαλέπι, «προκειμένου να μεταστρέψει την προσοχή» από την αιματηρή καταστολή που επιβάλλει, ιδιαίτερα στη Χομς.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για ύποπτη συμπεριφορά μελών των υπηρεσιών ασφαλείας λίγο πριν τις εκρήξεις και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δυσφημήσει την εξέγερση.


Χθες, περισσότεροι από εκατό άνθρωποι φέρονται να σκοτώθηκαν στην πόλη Χομς, καθώς η κυβέρνηση συνέχισε την καταστολή των αντικαθεστωτικών. Σήμερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για τέσσερις αμάχους νεκρούς από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη, καθώς άρματα μάχης επιτέθηκαν σε προάστιό της.


«Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα προάστια Μπάμπα Αμρ και Μπαμπ Σεμπάα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών», όπως ανέφερε η οργάνωση.


Επιπλέον «τέσσερις λιποτάκτες στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο σε συγκρούσεις με τον τακτικό στρατό, σήμερα το πρωί» στο Ντμέιρ, βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανέφερε το Παρατηρητήριο.


Σήμερα, οι δυνάμεις του καθεστώτος αναπτύχθηκαν μαζικά μπροστά από τα τεμένη σε όλη την επικράτεια, ανοίγοντας πυρ εναντίον των πιστών σε ορισμένες ζώνες, με σκοπό να εμποδίσουν τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις μετά την προσευχή της Παρασκευής, τονίζουν οι εξεγερμένοι.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...