Τον 3ο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Sebastian Vettel στην 4η και τελευταία ημέρα δοκιμών εξέλιξης στη Jerez de la Frontera.

Τον 3ο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Sebastian Vettel στην 4η και τελευταία ημέρα δοκιμών εξέλιξης στη Jerez de la Frontera.
Ωστόσο, έχασε πολύ χρόνο λόγω ενός προβλήματος στα ηλεκτρικά συστήματα του κινητήρα της RB8, που τον περιόρισε σε μόλις δύο..

αναγνωριστικούς γύρους στο πρωινό μέρος των δοκιμών. Το ελαττωματικό εξάρτημα αφαιρέθηκε αλλά οι τεχνικοί της Red Bull Racing επέλεξαν για προληπτικούς λόγους να αλλάξουν ολόκληρο τον κινητήρα.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής επέστρεψε στην πίστα το απόγευμα και κάλυψε 48 απροβλημάτιστους γύρους πριν ολοκληρωθεί το παρθενικό τεστ του νέου μονοθεσίου. Έτσι, ο 24χρονος φεύγει από τη Jerez ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της δουλειάς αυτής της εβδομάδας.
«Είμαι χαρούμενος από την πρόοδο που σημειώσαμε, νομίζω πως ήταν σημαντική. Μπορεί να χάσαμε χρόνο το πρωί αλλά αυτά συμβαίνουν στις δοκιμές εξέλιξης. Τέτοια προβλήματα είναι συνηθισμένα στις πρώτες δοκιμές, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε εδώ αυτή την περίοδο. Προφανώς θα ήθελα να έχω κάνει περισσότερους γύρους αλλά τώρα δεν αλλάζει κάτι. Επιστρέφουμε στο εργοστάσιο όπου θα αναλύσουμε όσα μάθαμε αυτή την εβδομάδα και θα προετοιμαστούμε ενόψει των επόμενων δοκιμών όπου ευελπιστώ να κάνω πολύ περισσότερα χιλιόμετρα», σχολίασε ο Γερμανός.
Jerez Test: Iκανοποίηση παρά τα προβλήματα στην Red Bull
Ο υπεύθυνος μηχανολογίας της Red Bull Racing, Ian Morgan, πρόσθεσε: «Ήταν δυσάρεστο για εμάς που χάσαμε τόσες ώρες το πρωί, καθώς είχαμε φορτωμένο πρόγραμμα. Όταν όμως ο Sebastian βγήκε τελικά στην πίστα, καλύψαμε το χαμένο έδαφος και στην πραγματικότητα, ολοκληρώσαμε σχεδόν το πρόγραμμά μας! Γενικά όσα είδαμε αυτές τις τέσσερις ημέρες είναι ενθαρρυντικά. Βρισκόμαστε στα αναμενόμενα επίπεδα, βάσει των στοιχείων που είχαμε από το εργοστάσιο και την αεροδυναμική σήραγγα. Αυτό είναι σημαντικό ενόψει όλης της σεζόν διότι αν μπορείς να εμπιστεύεσαι τα μηχανήματα που έχεις στη διάθεση σου εκτός πίστας, είναι πιο εύκολο να εξελίξεις το μονοθέσιο. Τα σημερινά προβλήματα ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Όταν ρίχνεις ένα πολύπλοκο μονοθέσιο για πρώτη φορά στην πίστα, μία μικρή αναποδιά αρκεί για να ανατρέψει όλο το πρόγραμμα. Θα μεταφέρουμε την RB8 ως έχει στο εργοστάσιο, θα ελέγξουμε τα πάντα και μετά θα το συναρμολογήσουμε ξανά ενόψει των επόμενων δοκιμών. Θεωρώ πως ήταν μία θετική εβδομάδα».
Συνέχεια στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, σε δέκα ημέρες, στην πίστα της Βαρκελώνης.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...