Vodafone κάθε απόγευμα μεταφέρονται τα χρήματα από την Ελλάδα στη Βρετανία

Αρνητική ψήφο στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δείχνει να δίνει ο όμιλος Vodafone, καθώς σε καθημερινή βάση μεταφέρει τα έσοδα από τις εγχώριες δραστηριότητές της στη Βρετανία, ενώ ταυτόχρονα ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας..

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο γενικός οικονομικός διευθυντής του ομίλου Vodafone, Αντι Χάλφορντ δήλωσε χθες, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του γ' τριμήνου (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2011) ότι «κάθε απόγευμα» μεταφέρονται τα χρήματα από την Ελλάδα στη Βρετανία. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η εταιρεία εξετάζει να είναι έτοιμη «σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη» να τιμολογήσει σε άλλο νόμισμα, ενώ ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας δήλωσε πως «προφανώς είναι κάτι που παρακολουθούμε στενά».
Η δημοσίευση αυτών των δηλώσεων οδήγησε τη διοίκηση της Vodafone Ελλάδος να εκδώσει μία σχετικά μικρή ανακοίνωση, ότι επισημαίνει ότι πρόκειται για μία συνήθη πρακτική που ακολουθείται τα τελευταία 10 χρόνια από τον όμιλο σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται. «Η σχετική πρακτική ουδεμία σχέση έχει με τις οικονομικές συνθήκες της Ευρώπης ή της Ελλάδας» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Χαμένη υπόθεση»
Πηγές της εταιρείας ανέφεραν χθες, πάντως, ότι η ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Χάλφορντ δεν αναφερόταν στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στον τρόπο διαχείρισης της διαθέσιμης ρευστότητας από τον όμιλο.
Οι δηλώσεις του κ. Χάλφορντ δεν ήταν η μόνη αναφορικά με την έξοδο κεφαλαίων από την Ελλάδα ή την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Στην ιστοσελίδα της η γερμανική Handelsblatt δημοσίευσε χθες άρθρο με τίτλο «Χαμένη υπόθεση είναι η Ελλάδα για τη γερμανική βιομηχανία», εκτιμώντας πως «η γονατισμένη οικονομικά Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει στις γερμανικές επενδύσεις».
Οπως δήλωσε στην οικονομική εφημερίδα ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου της χώρας (DIHK), Μάρτιν Βάνσλεμπεν, «σήμερα δεν επενδύει κανείς εκεί, επειδή κανείς δεν γνωρίζει εάν το ευρώ θα παραμείνει ως νόμισμα (της χώρας)».
Στην τηλεδιάσκεψη της Vodafone, υπήρξε ερώτηση και για τη Wind. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Βιτόριο Κολλάο δήλωσε ότι εξετάζονται διάφορες μορφές συνεργασίας, μία από τις οποίες μπορεί να είναι η κοινή χρήση δικτυακών υποδομών μεταξύ Vodafone και Wind στην Ελλάδα. Τέλος, η Vodafone ανακοίνωσε πως στο γ' τρίμηνο του οικονομικού έτους της, τα έσοδα από υπηρεσίες στην Ελλάδα παρουσίασαν μείωση 8,4% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 181 εκατ. στερλίνες. Του Δημήτρη Μαλλά και του Γιώργου Παυλόπουλου
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...