Μοιάζει με τελικό και για τους δύο

Ο πρώτος από τους δέκα «τελικούς» για τον Ολυμπιακό, με έπαθλο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχει αντίπαλο την ΑΕΚ και η νίκη αποτελεί μονόδρομο..

Ο Βαλβέρδε είδε τους Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ να προπονούνται κανονικά και συγκρότησε την πιο δυνατή 18άδα προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να κάμψουν την αντίσταση της «Ενωσης».
«Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι πάρα πολύ δύσκολο και χρειάζεται να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή για να νικήσουμε. Μπορεί πέρυσι να κερδίσαμε με 6-0 και την περασμένη Κυριακή τον ΠΑΟΚ, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτε, γιατί ο κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Περιμένουμε από τους φιλάθλους μας να μας σπρώξουν προς τη νίκη», δήλωσε ο Βαλβέρδε στο επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού.
Σε σχέση με την 11άδα που αγωνίστηκε στην Τούμπα, ο Τοροσίδης και ο Χολέμπας διεκδικούν τις θέσεις των Μοντέστο και Μαρκάνο στα άκρα της άμυνας, ενώ αουτσάιντερ να βρεθεί στο αρχικό σχήμα είναι ο Καζίμ.Οι Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ είχαν και χθες ενοχλήσεις και δεν αποκλείεται ένας από τους δύο να μείνει στον πάγκο, ενώ αποκλείστηκαν ξανά οι Ντιόγκο και Φετφατζίδης.
Χθες ο Β. Μαρινάκης συναντήθηκε με τους Μακούν, Πάντελιτς και Μαρκάνο (προχθές μίλησε με τους Μέλμπεργκ και Μανιάτη) και τους μίλησε για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ: «Μου άρεσε όπως έπαιξε η ομάδα στην Τούμπα. Θέλω να κατακτήσουμε το νταμπλ και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ. Θέλω όλοι να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό».
Χθες ο Μιραλάς σε πηγαδάκι στου Ρέντη, «απάντησε» στις δηλώσεις του Λάζαρ. «Ποιος είναι ο Λάζαρ; Αν είναι κάποιος από αυτούς που έτρεχαν και δεν με προλάβαιναν, ας δουν το γκολ που πέτυχα στο βίντεο», ήταν η ατάκα του Βέλγου.
Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ μίλησε ο Μανιάτης στη NOVA.
«Η ΑΕΚ έχει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά παίζουμε στο Καραϊσκάκη και θέλουμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι. Για εμάς είναι ένας ακόμη τελικός και επειδή έχουμε καλύτερη ομάδα και ποιοτικότερους παίχτες, θα πάρουμε τη νίκη», υπογράμμισε ο διεθνής μεσοαμυντικός, ενώ αναφέρθηκε και στον νέο του ρόλο: «Η θέση του αμυντικού χαφ μού ταιριάζει περισσότερο. Βέβαια, αυτό βγήκε μετά το ματς με τη Μαρσέιγ. Να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα. Κάθε Κυριακή προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να παίζω με πάθος. Είναι πολύ σημαντικό όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό να έχεις πάθος».
Ερνέστο Βαλβέρδε
Κερδίζει με πολλά γκολ

Στο Καραϊσκάκη ο Ερνέστο Βαλβέρδε νιώθει σαν στο... σπίτι του. Του το επιτρέπει η παράδοση με αντίπαλο την ΑΕΚ. Μικρό δείγμα, βέβαια, αλλά ο Ισπανός τεχνικός δύο φορές έχει τεθεί αντιμέτωπος της «Ενωσης» στην έδρα της ομάδας του κι έχει συνολικό σκορ 8-0 (6-0 πέρυσι και 2-0 την περίοδο 2008-09). Επίσης, έχει νικήσει (1-0) στο ΟΑΚΑ τη σημερινή αντίπαλο τη σεζόν 2008-09 κι έχει κατακτήσει εις βάρος της το Κύπελλο στον συναρπαστικό τελικό του 2009 (3-3 η κανονική διάρκεια, 4-4 η παράταση, 15-4 τα πέναλτι). Πέρυσι ηττήθηκε με 1-0, ενώ φέτος πήρε την ισοπαλία (1-1).
ΥΠΕΡ
1 Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη στην Τούμπα και τη μείωση της διαφοράς από τον Παναθηναϊκό στους δύο βαθμούς, έχει ψυχολογικό προβάδισμα απέναντι στη γεμάτη προβλήματα ΑΕΚ.
2 Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν πάνοπλοι, καθώς και ο Ιμπαγάσα και ο Τζιμπούρ, που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμού, συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του αγώνα.
3 Η νίκη στην Τούμπα έχει σκορπίσει ενθουσιασμό και στους οπαδούς του Ολυμπιακού, που αναμένεται να αποτελέσουν τον 12ο παίχτη των πρωταθλητών.
4 Οι Μιραλάς και Τζιμπούρ επανήλθαν ορεξάτοι από τους τραυματισμούς τους και μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στη στατική άμυνα της ΑΕΚ.
ΚΑΤΑ
1 Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία τη νίκη, για να διατηρήσει τις ελπίδες του για τον τίτλο, κάτι που θα δημιουργήσει άγχος στους ποδοσφαιριστές του, αν δεν σκοράρουν νωρίς.
2 Το περσινό 6-0 επί της ΑΕΚ μπορεί να αποτελέσει κακό οδηγό για τους Πειραιώτες, κάτι που έχει επισημάνει και ο Βαλβέρδε.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΔΑΣ
jlavdas@pegasus.gr
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...