ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΡΟΜΝΕΙ Εκανε «χατ τρικ» ο Σαντόρουμ και... κέρδισε ο Ομπάμα

Με την τριπλή ανέλπιστη νίκη του ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια, Ρικ Σαντόρουμ, ανακάτεψε για άλλη μια φορά την τράπουλα στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων  Αναπάντεχη και βαριά ήττα από τον πρώην γερουσιαστή της Πενσιλβάνια γνώρισε ο Ρόμνεϊ, χάνοντας τον αέρα του φαβορί. Νικητής αναδεικνύεται ο Ομπάμα..
αφού όσο περισσότερο οι αντίπαλοί του παλεύουν να ξεχωρίσουν, τόσο η δική του υποψηφιότητα ενισχύεται στα μάτια των ψηφοφόρων

Με την τριπλή ανέλπιστη νίκη του ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια, Ρικ Σαντόρουμ, ανακάτεψε για άλλη μια φορά την τράπουλα στην κούρσα για το χρίσμα των ΡεπουμπλικάνωνΝέες αμφιβολίες για την ικανότητα του Μιτ Ρόμνεϊ να συσπειρώσει γύρω από την υποψηφιότητά του τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους εγέρθηκαν μετά την αναπάντεχη όσο και βαριά ήττα του στις προκριματικές εκλογές σε Μινεσότα, Μιζούρι και Κολοράντο, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη.
Βαριά ήττα υπέστη ο Μιτ Ρόμνεϊ στην τριπλή αναμέτρηση της Τρίτης για το χρίσμα  Αν και το... χατ τρικ πέτυχε ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια, Ρικ Σαντόρουμ, ανακατεύοντας για άλλη μια φορά την τράπουλα στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, ουσιαστικά νικητής από τις μέχρι τώρα αναμετρήσεις αναδεικνύεται ο... Μπαράκ Ομπάμα, αφού όσο περισσότερο οι αντίπαλοί του παλεύουν να ξεχωρίσουν, τόσο η εναλλακτική -Ομπάμα για τέσσερα ακόμα χρόνια- φαντάζει καλύτερη στα μάτια των ψηφοφόρων.
Ειδικότερα δε όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία βελτιώνεται με αργά μεν σταθερά δε βήματα, όπως κι ότι η ανεργία μειώνεται, φτάνοντας το 8,3%. Επιπλέον, πρόσφατη δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Washington Post/ABC», θέλει τον Ρόμνεϊ να υπολείπεται έξι ποσοστιαίων μονάδων του Ομπάμα, ενώ όσο περισσότερα πληροφορούνται οι ψηφοφόροι για τον Ρόμνεϊ, τόσο λιγότερο τον θεωρούν ικανό να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.
Βαριά ήττα υπέστη ο Μιτ Ρόμνεϊ στην τριπλή αναμέτρηση της Τρίτης για το χρίσμα
Η ανατροπή
Πράγματι, αν και μετά την άνετη του νίκη στη Φλόριντα και στη Νεβάδα, ο Ρόμνεϊ φαινόταν ικανός να «καθαρίσει» την κούρσα, ως ο πιο... πλούσιος, πιο έμπειρος και πιο καλά οργανωμένος υποψήφιος από τους τέσσερις, στην τριπλή αυτή αναμέτρηση όχι απλώς έχασε από τον Σαντόρουμ, αλλά εκμηδενίστηκε. Στο Μιζούρι συγκέντρωσε 25% έναντι 55% του Σαντόρουμ, όπου επιπλέον η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη απ' αυτή στη Νεβάδα, όπου κέρδισε. Στη Μινεσότα ο Ρόμνεϊ τερμάτισε τρίτος με 16%, όταν το 2008 είχε κερδίσει άνετα αυτήν την πολιτεία και στο Κολοράντο πήρε 34% έναντι 40,2% του Σαντόρουμ. Ηττα ιδιαίτερα επώδυνη, καθώς όχι μόνο προηγούνταν σε όλα τα γκάλοπ, αλλά και γιατί το 2008 είχε κατορθώσει να κερδίσει το Κολοράντο με 60%.
Επειτα απ' αυτές τις νίκες ο Σαντόρουμ έχει κερδίσει 4 πολιτείες, ενώ ο Ρόμνεϊ τρεις. «Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα», εξηγεί η Κέιτι Ατκινσον, πολιτική σύμβουλος του κόμματος, «που θέλει οποιονδήποτε εκτός από τον Ρόμνεϊ. Πρόκειται ουσιαστικά για διαδικασία απόρριψης παρά επιλογής υποψηφίου».
Το... ατού Σαντόρουμ
Εχει δεσμούς με το Tea Party
Ο... άσος του Σαντόρουμ είναι οι δεσμοί του με το υπερσυντηρητικό Tea Party, δεσμοί οι οποίοι μηδενίζουν τις ελπίδες του Νιουτ Γκίνγκριτς να συσπειρώσει την υπερσυντηρητική πτέρυγα του κόμματος γύρω από τη δική του υποψηφιότητα.
Μετά την τριπλή του νίκη, εξάλλου, ο Σαντόρουμ μπορεί να ελπίζει ότι θα προσελκύσει περισσότερους χρηματοδότες για την εκστρατεία του, κυρίως από ευαγγελικούς και υποστηρικτές του Tea Party - οι οποίοι, όπως δηλώνουν, ψάχνουν «για κάποιον που να είναι αληθινός συντηρητικός». Ισως λοιπόν να τον βρήκαν στο πρόσωπο του Ρικ Σαντόρουμ, ο οποίος μιλώντας στο νικητήριο πάρτι που έδωσε στο Σεν Τσαρλς του Μισούρι δήλωσε πως «ο συντηρητισμός ζει και βασιλεύει».
Επίσης, άσκησε σκληρή κριτική στον Ρόμνεϊ, λέγοντας ότι είναι μετριοπαθής και δεν θα καταφέρει να νικήσει τον Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου.
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...