Μια χαρισματική φωνή από το Πράσινο Ακρωτήρι

Ξεκίνησε από μικρή να τραγουδάει σε χορωδία Gospel, ενώ επηρεάστηκε βαθύτατα από μουσικούς όπως ο Luis Morais, η Nina Simone και η Billie Holiday. Αλλά η σπουδαία φωνή που διέθετε μαζί με την εξαιρετική..
σκηνική της παρουσία είχαν από νωρίς προϊδεάσει για την εντυπωσιακή προσωπική της διαδρομή, η οποία θα την καθιέρωνε ως μία από τις πλέον χαρισματικές ερμηνεύτριες.

Ο λόγος για την Carmen Souza από το Πράσινο Ακρωτήρι, μια ξεχωριστή μουσική παρουσία τοποθετημένη καλλιτεχνικά σε εκείνο το σημείο όπου η παραδοσιακή μουσική του Cabo Verde συναντάει την world Jazz. Ετσι, οι συναυλίες που θα δώσει η παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα, από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Half Note Jazz Club, αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η Carmen Souza ανακάλυψε από πολύ μικρή το «Sodade» του συναισθήματος προσμονής και νοσταλγίας για κάποιον ή κάτι που λείπει και φέρνουν μέσα τους γενιές παιδιών ναυτικών, όπως εκείνη.
Το πληθωρικό της ταλέντο ανακάλυψε ο κορυφαίος μπασίστας της Πορτογαλίας Theo Pascal, παραγωγός και μέντορας της Carmen που την ώθησε στο να ακούσει την κορυφαία τζαζ του Bill Evans, του Hancock, του Miles ή του Horace Silver και αυτό -όπως αποδείχτηκε- θα διαδραμάτιζε καθοριστικό ρόλο στη μουσική της εξέλιξη.
Και, βέβαια, η Carmen Souza είναι πια μια μεγάλη φωνή και δύναμη της world μουσικής, που έχει τεράστια απήχηση και ζήτηση σε όλες της jazz σκηνές του κόσμου και η οποία έρχεται με το κουαρτέτο της για να αποδείξει -για ακόμη μια φορά- ότι τίποτα από όσα αξίζουν δεν γίνεται τυχαία...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...