ΕΝ ΤΟΥΤΩ... ΙΚΑ 600 άτομα στο κύκλωμα της Καλλιθέας

Ξεπερνά τις 5.000 σελίδες η δικογραφία που σχηματίστηκε για τους επτά συλληφθέντες. Πολλαπλάσια τελικά η λεία της ομάδας που κατέκλεβε το Ιδρυμα. Επεκτείνονται οι έρευνες σε όλη την Ελλάδα..

Η πολυτελής βίλα στον Βαρνάβα της υπαλλήλου του ΙΚΑ Καλλιθέας, Ελένης Μπουραζάνη. Διέθετε 7 κτίσματα, αίθριο, αυλές, πισίνα και εκκλησία
Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για την απάτη - μαμούθ στο ΙΚΑ και τη δράση των επίορκων υπαλλήλων που πλούτιζαν κι έχτιζαν πολυτελείς βίλες στην πλάτη των ασφαλισμένων του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, εκτιμάται πως η ζημιά από το κύκλωμα του ΙΚΑ Καλλιθέας θα αγγίξει το δυσθεώρητο ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ, πολλαπλάσιο δηλαδή από αυτό που είχε αρχικά υπολογιστεί.
Την ίδια στιγμή, οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Σε περίπτωση που εντοπιστούν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις απάτης, τα στελέχη του ΙΚΑ ξεκαθαρίζουν πως η ζημιά θα αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερη για τα αποθεματικά του Ιδρύματος και δεν αποκλείεται να φτάνει ή να ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος τονίζει στο «Εθνος» πως «θα εξιχνιάσουμε την υπόθεση μέχρι το τελευταίο σημείο. Θα διεκδικήσουμε ως παρανόμως παρακρατηθέντα τα καταχρασθέντα χρήματα. Και θα συνεχίσουμε τη μάχη. Δεν θα αφήσουμε ούτε έναν επίορκο».
Παράλληλα, αυξάνει διαρκώς ο αριθμός των ατόμων που ερευνώνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των επιδομάτων και παροχών - μαϊμού από το ΙΚΑ Καλλιθέας.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στο κόλπο γκρόσο φέρονται να εμπλέκονται περί τα 600 άτομα, κάποιοι εκ των οποίων μοιράζονταν τα χρήματα με τους επίορκους υπαλλήλους, αλλά και κάποιοι οι οποίοι αγνοούσαν το «πάρτι» που είχε στηθεί πίσω από την πλάτη τους με τη χρήση των ασφαλιστικών τους στοιχείων.
Χαρακτηριστικό είναι πως η απάτη είχε προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε δίνονταν επιδόματα μητρότητας ακόμη και σε άγαμους άντρες, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να έχουν πληρωθεί ακόμη και υπέρογκα έξοδα νοσηλείας - μαϊμού στο εξωτερικό.
Απολογίες
Αύριο το πρωί απολογούνται σε ειδικό ανακριτή οι επτά συλληφθέντες που είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της κομπίνας. Πρόκειται για την Ελένη Μπουραζάνη 55 χρόνων και τον σύζυγο της Κωνσταντίνο Καραΐσκο 63 χρόνων, την 52χρονη Χρυσούλα Φέρρα και τον 43χρονο σύζυγο της Παναγιώτη - Αλέξανδρο Αιματίδη, τη Χριστίνα Πατεράκη 50 χρόνων, την Χριστίνα Σουρίδη 68 χρόνων και την 66χρονη πρώην υπάλληλο Μυρσίνη Θωμάκου, από τη Λακωνία.
Χτες το πρωί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά ζήτησαν προθεσμία για αύριο, για να τους δοθούν αντίγραφα της ογκωδέστατης δικογραφίας, που αριθμεί περισσότερες από 5.000 σελίδες, προκειμένου οι συνήγοροί τους να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Οι επτά συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για 5 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Στο κύκλωμα, που εκτιμάται πως δρούσε από το 2003, φαίνεται πως συμμετείχαν συγγενείς, κουμπάροι και φίλοι των φερόμενων ως πρωταγωνιστών της υπόθεσης.
ΓΝΩΣΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
Διαψεύδει κάθε εμπλοκή
Αρνούνταν κατηγορηματικά μέχρι χθες το βράδυ οποιαδήποτε εμπλοκή του ονόματός της στην υπόθεση της απάτης εις βάρος του ΙΚΑ γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια, η οποία φέρεται να εξαπατήθηκε εν αγνοία της από το κύκλωμα των επίορκων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την αστυνομία, το κύκλωμα είχε χρησιμοποιήσει το μητρώο ΙΚΑ της συγκεκριμένης τραγουδίστριας, χωρίς αυτή να το ξέρει, για να εκδώσουν νοσήλια κι επιδόματα ύψους 10.000 ευρώ περίπου. Εκείνη, ωστόσο, υποστήριζε μέχρι χθες το βράδυ πως δεν έχει κληθεί ποτέ να δώσει κατάθεση στην αστυνομία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως επίσης και πως δεν έχει πέσει θύμα της απάτης - μαμούθ, εξ όσων γνωρίζει.
Πλήρης άγνοια
«Δεν ξέρω γιατί ενεπλάκη το όνομά μου. Δεν ασχολούμαι με αυτή την υπόθεση», έλεγε χθες η μεγάλη κυρία του λαϊκού πενταγράμμου στο «Εθνος», δηλώνοντας πλήρη άγνοια.
«Είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν έχω δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα για σχόλια στη ζωή μου», σημείωσε επίσης, ενοχλημένη. Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως σαφώς και έχει πέσει από τα σύννεφα, όπως όλοι, όταν άκουσε για την υπόθεση και πως ελπίζει να τιμωρηθούν οι απατεώνες.
Μ. ΜΠΕΝΕΑ - Γ. ΦΩΣΚΟΛΟΣ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...