Προηγείται ο Σαρκοζί στον α' γύρο των προεδρικών Ο Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να κερδίζει άνετα τον δεύτερο γύρο

Μια νέα δημοσκόπηση φέρνει τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, να προηγείται – για πρώτη φορά στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας..
  του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο οποίος θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Φρανσουά Ολάντ κερδίζει στον δεύτερο γύρο.


Η δημοσκόπηση των Ifop/Fiducial που διεξήχθη για λογαριασμό διάφορων γαλλικών ΜΜΕ καταδεικνύει ότι ο Νικολά Σαρκοζί συγκεντρώνει το 28,5% της πρόθεσης ψήφου στον πρώτο γύρο που διεξάγεται στις 22 Απριλίου (το ποσοστό του στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν 27%).


Το ποσοστό του Ολάντ υποχώρησε στο 27% από το 28,5%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύεται την Τρίτη.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ολάντ αναμένεται να κερδίσει άνετα στον δεύτερο γύρο στις 6 Μαΐου, με 54,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 45,5% για το Σαρκοζί.


Πάντως, και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά μειώθηκε, με τον Φρανσουά Ολάντ να χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες, τις οποίες φέρεται να κερδίζει ο Ν.Σαρκοζί.


Επίσης, στον πρώτο γύρο η πρόεδρος και υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου
Μαρίν Λεπέν φέρεται να έρχεται τρίτη με 16% στην πρόθεση ψήφου (μείωση του ποσοστού της κατά 1%), πριν από τον Φρανσουά Μπαϊρού, πρόεδρο του κεντρώου MoDem, ο οποίος συγκεντρώνει 13%.

Ο
Ζαν-Λικ Μελενσόν, υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς, συγκεντρώνει το 10% (το ποσοστό του ανήλθε κατά 1,5%).

Η
Εύα Ζολί του οικολογικού EELV, υποχωρεί στο 2,5% (μείωση κατά 0,5%), ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν και ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν συγκεντρώνουν 1% έκαστος, η οικολόγος Κορίν Λεπάζ του Cap21 και η Ναταλί Αρτό του Εργατικού Αγώνα 0,5%. Ο Φιλίπ Πουτού του LCR και ο Ζακ Σεμινάντ του κόμματος Αλληλεγγύη και Πρόοδος συγκεντρώνουν ποσοστό κατώτερο του 0,5% στην πρόθεση ψήφου.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 11 και 12 Μαρτίου 2012, σε ένα δείγμα 1.638 ανθρώπων 18 ετών και άνω, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...