Οι Βρετανοί υποκλίνονται στη Marina & The Diamonds

Τι κι αν πριν από τρία χρόνια αναγκαζόταν να πουλά τους «χειροποίητους» δίσκους μέσω της σελίδας της στο MySpace; Τι κι αν οι πωλήσεις της τότε δεν ξεπερνούσαν τα 70 κομμάτια. Η Marina & The Diamonds, κατά κόσμον Μαρίνα-Λαμπρινή..
Διαμάντη, κατάφερε με το ντεμπούτο άλμπουμ της πριν δύο χρόνια να γητεύσει τα βρετανικά charts και να αναγκάσει τους Βρετανούς μουσικοκριτικούς να πίνουν νερό (άντε και καμιά μπίρα) στο όνομά της.

Η ταλαντούχα Ελληνο-ουαλή ξαναχτυπά φέτος με το δεύτερο άλμπουμ της ονόματι «Electra Heart», το εξώφυλλο του οποίου κυκλοφόρησε πριν μερικές ώρες. Μαζί και το πρώτο single «Primadonna» που έχει ήδη βρει τη θέση που του αρμόζει στα timeline συμπασών των φυλών των social media.

Η Μαρίνα που έφυγε στα 18 της από την Ελλάδα για σπουδές στο Λονδίνο αλλά τελικά βρέθηκε ενσαρκώνει ένα όνειρο που δεν τολμούσε ως έφηβη να εκμυστηρευτεί ούτε στους γονείς της μετά από τις εκρηκτικές της εμφανίσεις σε δύο από τα σημαντικότερα φεστιβάλ (Glastonburry και Redding) φέτος το καλοκαίρι θα συνοδεύει ως opening act τους Coldplay στην περιοδεία τους σε Ευρώπη και Αμερική.

Και θα «παίρνει εκδίκηση» για τη θεϊκή , όπως την έχει χαρακτηρίσει, φωνή της γιαγιά της Λαμπρινής, η οποία μπορεί να μην έπιασε ποτέ μικρόφωνο, ήταν όμως εκείνη που της έδειξε έστω και ασυνείδητα το δρόμο προς τη μουσική. Και μάλλον έκανε καλά, αφού η Μαρίνα συγκρίνεται ήδη με μορφές της μουσικής βιομηχανίας όπως η Κέιτ Μπους.

Η ίδια, ωστόσο, δηλώνει πως οι μεγαλύτερες επιρροές της (και οι αγαπημένοι της καλλιτέχνες) από την πατρίδα του πατέρα της είναι η Χάρις Αλεξίου και ο Σωκράτης Μάλαμας. Οξύμωρο αλλά καθόλα αληθές.


PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...