Υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν για εκβίαση

Χωρίς τον ...ξενοδόχο λογάριαζαν δύο υπάλλήλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, όταν εκβίαζαν ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας, από τον οποίο ζήτησαν 120.000 ευρώ προκειμένου να «προωθήσουν» τον φάκελο..
για την επιχορήγηση της επένδυσής του. Ο επενδυτής τους κατήγγειλε στην Ασφάλεια Αττικής και οι δύο επίορκοι υπάλληλοι συνελήφθησαν.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Η. Λιακό, 61 ετών, κάτοικο Καλλίπολης Πειραιά και Κωνσταντίνο Ι. Καζαζάκη, επίσης 61 ετών, κάτοικο Κορυδαλλού.
Στα σπίτια τους βρέθηκαν 145.000 ευρώ περίπου, τραπεζικά βιβλιάρια, τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, τα στοιχεία ταυτότητας δίνονται στη δημοσιότητα για λόγους εξακρίβωσης τέλεσης παρόμοιων αδικημάτων και σε άλλους πολίτες – επενδυτές
Η σύλληψή τους έγινε χθες το μεσημέρι σε στάση του Μετρό στον Κεραμεικό, την ώρα που παραδόθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον επενδυτή στον ένα υπάλληλο.

Η υπόθεση της εκβίασης αποκαλύφθηκε όταν χθες το πρωί, όταν ο (συν)ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας, κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του στο Νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με συνεχή προσκόμματα απαιτούσαν το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.

Πως έγινε η σύλληψή τους
Χθες το μεσημέρι κλείστηκε το ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων στο σταθμό του Μετρό στον Κεραμεικό, τα οποία είχαν προσημειωθεί.

Στη συνάντηση πήγε ο Κωνσταντίνος Λιακός, ο οποίος αφού παρέλαβε τα προσημειωμένα χρήματα, συνελήφθη.
Λίγο μετά τη σύλλψή του πήγε στο ίδιο σημείο και ο Κωνσταντίνος Καζαζάκης, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Σε έρευνες που έγιναν στα γραφεία των δύο συλληφθέντων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, βρέθηκαν οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.

Στις έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν:

Στο σπίτι του Κ. Λιακού 70.000 ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών.

Στο σπίτι του Κ. Καζακάκη 85.000 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.
Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευση και τα ποσά που διακινήθηκαν.
Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και σήμερα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών,ο οποίος άσκησε σε βάρος πους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία και εκβίαση
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...