Με σομπρέρο και μαριάτσι ο Πάπας στο Μεξικό

Με σομπρέρο και μαριάτσι ο Πάπας στο Μεξικό Ως ροκ σταρ έγινε δεκτός στο Μεξικό ο Πάπας Βενέδικτος 16ος ο οποίος εμφανίστηκε φορώντας ένα σομπρέρο, ευλόγησε ένα γκρουπ μαριάτσι..
(παραδοσιακό είδος μουσικής), ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην βία που πλήττει την χώρα, την ώρα που χιλιάδες Μεξικανοί συνωστίζονταν για να τον δουν κατά την μεγάλη υπαίθρια λειτουργία που τελέστηκε στο Σιλάο.

Πάνω από 500.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν το μήνυμα του Πάπα κατά την διάρκεια υπαίθριας λειτουργίας στο Σιλάο, στην οποία ο Ποντίφικας καταδίκασε την βία των ναρκοκαρτέλ που πλήττουν την χώρα, ενώ έκανε αναφορές στην φτώχεια και την διαφθορά.

Χιλιάδες κατασκήνωσαν την προηγούμενη, αναμένοντας την λειτουργία. Το Μεξικό έχει το δεύτερο μεγαλύτερο καθολικό εκκλησίασμα μετά την Βραζιλία και μεταξύ των στόχων της πρώτης επίσκεψης του Πάπα ήταν να ενισχύσει την εκεί Καθολική Εκκλησία και να δείξει το ενδιαφέρον του για τα όσα υπομένουν οι κάτοικοι εξαιτίας της αμείωτης εγκληματικότητας.


Ο Πάπας ο οποίος αφίχθη στην χώρα αργά την περασμένη Παρασκευή, είχε συνάντηση το Σάββατο με τον μεξικανό πρόεδρο Φελίπε Καλντερόν, κατά την οποία συζήτησαν την βία των ναρκοκαρτέλ που έχουν αιματοκυλήσει την χώρα, στερώντας την ζωή σε 47000 περίπου ανθρώπους την τελευταία πενταετία.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...