O Καβαλιέρε τα κονομάει και γιορτάζει με... το χαρέμι του

O Καβαλιέρε τα κονομάει και γιορτάζει με... το χαρέμι του Την ώρα που οι Ιταλοί βλέπουν τις τσέπες τους να αδειάζουν, ο Μπερλουσκόνι γιορτάζει την αύξηση της περιουσίας του τραπεζώνοντας το γυναικείο φαν κλαμπ του..

Ζάχαρη την περνάει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τότε που εγκατέλειψε το τιμόνι της Ιταλίας. Τι κι αν ο πρώην πρωθυπουργός αντιμετωπίζει κατηγορίες σε τρεις δικαστικές υποθέσεις; Τι κι αν οι Ιταλοί βλέπουν τις τσέπες τους να αδειάζουν; Ο Καβαλιέρε παραμένει ψύχραιμος, αφού ο ίδιος, όχι μόνο πλουτίζει, αλλά φαίνεται πως διαθέτει και άπλετο χρόνο για τις αγαπημένες του ενασχολήσεις, τις γυναίκες και... το ποδόσφαιρο!
Παρά το γεγονός ότι δεν είναι πλέον σε θέση να καθοδηγεί τις πολιτικές αποφάσεις, τα 17 χρόνια που πέρασε στην εξουσία ήταν μάλλον υπεραρκετά για να δημιουργήσει μια μηχανή παραγωγής χρήματος που λειτουργεί κυριολεκτικά στον αυτόματο επιτρέποντάς του, εν μέσω κρίσης, να αυξήσει κατά 8 εκατομμύρια ευρώ το εισόδημά του το 2011.
Βέβαια, ο πλουσιότερος Ιταλός πολιτικός (και έκτος πλουσιότερος Ιταλός πολίτης) του οποίου η οικογενειακή περιουσία αγγίζει τα 4,5 δισ. ευρώ, προσπαθεί να ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις στο πολιτικό παρασκήνιο, όταν πρόκειται για την προάσπιση των συμφερόντων του, ενώ σε κάθε ευκαιρία δίνει ραντεβού με το γυναικείο «φαν κλαμπ» του σε κοσμικά εστιατόρια.
Παρά τις δεκάδες βίλες που κατέχει ανά την υφήλιο, ο Καβαλιέρε δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στην κατοικία του στο Αρκόρε. Η άλλοτε γνωστή ως «βίλα των οργίων», έχει μετατραπεί στο στρατηγείο της οικογένειας Μπερλουσκόνι. Εκεί, οι πιστοί συνεργάτες του και τα παιδιά του συναποφασίζουν για τις επιχειρηματικές τους κινήσεις, για την επικείμενη επιστροφή του Σίλβιο στην προεδρία της Μίλαν, αλλά και για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει ο γγ του κόμματός του, Αντζελίνο Αλφάνο, έναντι των κυβερνητικών σχεδίων σε ζητήματα που ενδεχομένως βλάψουν τα συμφέροντα της αυτοκρατορίας του.
Η κόντρα
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρεται η κόντρα του Αλφάνο με τον Μάριο Μόντι -την κυβέρνηση του οποίου στηρίζει- στο ζήτημα της αλλαγής διοίκησης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Οπως επισημαίνουν τα ΜΜΕ, η Ράι όχι μόνο διοικείται από ανθρώπους διορισμένους από τον Καβαλιέρε, αλλά έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τον διαφημιστικό και επικοινωνιακό όμιλο Mediaset του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίες κινδυνεύουν να ανατραπούν σε περίπτωση αλλαγής στην ηγεσία του καναλιού.
Οπως τονίζουν τα ΜΜΕ, η προώθηση ευνοϊκών προς τις εταιρείες του Μπερλουσκόνι μέτρων ήταν το «κλειδί» για την εκτόξευση της αυτοκρατορίας του και δεν είναι τυχαίο ότι όταν ο Καβαλιέρε εισήλθε στη πολιτική το 1994 η αξία της Finivest υπολογιζόταν στα 162 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι πριν από την αποχώρησή του πέρσι, η αξία του ομίλου άγγιζε τα 1,2 δισ. ευρώ... Παρά την ανησυχία που εκφράζουν ορισμένα στελέχη των επιχειρήσεών του για την πορεία τους το 2012, η περσινή χρονιά αποδείχθηκε εξίσου αποδοτική όσο και οι προηγούμενες.
Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με αναλυτές, επειδή ο Καβαλιέρε έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο νόμων άκρως ευνοϊκό για τις επενδύσεις του. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ο νόμος Γκασπάρι του 2004 ο οποίος κατάργησε τα πλαφόν που αφορούν στα μονοπώλια των διαφημιστικών, ενώ εξίσου κρίσιμο ρόλο έπαιξαν και οι κρατικές χορηγίες για αποκωδικοποιητές που χρησιμοποιήθηκαν για τα τρία κανάλια του Μπερλουσκόνι την ώρα που διπλασιάστηκε ο ΦΠΑ για τα δορυφορικά κανάλια (τους ανταγωνιστές του δηλαδή).
Θα μπορέσει ο 75χρονος Σίλβιο να συνεχίσει να ασκεί την απαιτούμενη πολιτική επιρροή, ώστε να εξασφαλίσει την ευημερία της αυτοκρατορίας του; Αγνωστο, απαντάνε οι αναλυτές. Το βέβαιο είναι πως όσοι υποστηρίζουν πως ο Καβαλιέρε έχει απομονωθεί ολοκληρωτικά είναι βαθιά νυχτωμένοι. Τόσο οι συναντήσεις στη βίλα Αρκόρε όσο και το πρόσφατο ταξίδι του Μπερλουσκόνι στο ρωσικό θέρετρο Σότσι, όπου εθεάθη να κάνει σκι μαζί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αποτελούν ενδείξεις ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ιταλίας προσπαθεί να ανατρέψει την εικόνα περιθωριοποίησής του.
Τα «πάπι-γκερλ»
Κοσμικά δείπνα με ηχηρές παρουσίες αλλά και απουσίες
Δεν είμαι πλεϊμποι αλλά... πλέιμαν», δήλωσε πρόσφατα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκαλώντας ειρωνικά σχόλια στον ιταλικό Τύπο. Ωστόσο, παρά τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν για τις επιδόσεις του 75χρονου πρώην πρωθυπουργού, οι αποκαλούμενες «πάπι-γκερλ» (κορίτσια του παππού), οι οποίες ήταν παρούσες στα πάρτι μπούνγκα-μπούνγκα, συνεχίζουν να τον περικυκλώνουν.
Πρόσφατα, μάλιστα, ο Καβαλιέρε επέστρεψε στα πρωτοσέλιδα των ιταλικών ταμπλόιντ με αφορμή ένα δείπνο που παρέθεσε στο «χαρέμι» του στο κοσμικό εστιατόριο Τζιανίνο στο Μιλάνο για να γιορτάσει την παραγραφή μίας εκ των υποθέσεων διαφθοράς στην οποία ήταν κατηγορούμενος.
Ανάμεσα στις προσκεκλημένες που παρέλασαν στο τραπέζι του Καβαλιέρε ήταν η στάρλετ Καρολίνα Μαρκόνι, η μάρτυρας υπεράσπισης του Σίλβιο στην υπόθεση «Ρούμπιγκειτ», Ελενα Μοράλι, η νομαρχιακή σύμβουλος της Νάπολι Φραντσέσκα Πασκάλε, η βουλευτής του κόμματός του Μαρία Ροζάρια Ρόσι και η πρώην παίχτρια του ιταλικού «Big Brother» Πατρίτσια Γκριφίνι.
Παρά το γεγονός ότι κανένας δεν περίμενε να εμφανιστεί στη συγκέντρωση η επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ» και δημοτική σύμβουλος, Νικόλ Μινέτι, προκάλεσε αίσθηση η χαλαρότητα με την οποία ο Καβαλιέρε υποδέχτηκε στο δείπνο τον «εκπρόσωπο» της τελευταίας, Λούκα Πεντρίνι.
Τα περισσότερα όμως ερωτηματικά προέκυψαν γύρω από την απουσία της... Αουρόρα Κόσιο, της Κολομβιανής ηθοποιού που παρουσιάζεται από τα ταμπλοιντ ως η νέα «σταθερή σχέση» του Καβαλιέρε.
ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ
xaritatou@pegasus.gr

phgh 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...