700.000 δολάρια για το παλάτι της έκτης συζύγου του βασιλιά των Ζουλού

Το ποσό των 700.000 δολαρίων ζητάει από την κυβέρνηση ο βασιλιάς των Ζουλού στη Νότια Αφρική Γκούντγουιλ Ζουελιτίνι προκειμένου να χτίσει ένα παλάτι για την έκτη και νεότερη σύζυγό του, βασίλισσα Ζόλα Μαφού.
Η νεαρή βασίλισσα προς το παρόν έχει την «ατυχία» να μοιράζεται ένα παλάτι με κάποια άλλη από τις συζύγους του Ζουελιτίνι, ηγέτη της μεγαλύτερης εθνοτικής ομάδας της Νοτίου Αφρικής. .
Η κυβέρνηση της επαρχίας Κουαζούλου Νατάλ έχει ήδη εγκρίνει σχεδόν 6,9 εκ. δολάρια για τη βασιλική οικογένεια αυτόν τον χρόνο και κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον βασιλιά , τις συζύγους και τα περισσότερα από 25 παιδιά τους για υπερβολικά έξοδα.
Ο επικεφαλής για τα οικονομικά των παλατιών, Μντουντούζι Μτέμπου, είπε ενώπιον μίας κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι ο βασιλιάς χρειάζεται 700.000 δολάρια προκειμένου να χτίσει το παλάτι της βασίλισσας Μαφού, αλλά και ακόμη 1,4 εκ. δολάρια για εργασίες ανακαίνισης στο παλάτι της βασίλισσας ΜαΜτσίζα.
Η επιτροπή θα εξετάσει το αίτημα του βασιλιά αργότερα αυτό τον μήνα. Η βασίλισσα Μαφού προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πλευρό του Ζουελιτίνι το 2008, σε ηλικία μόλις 14 χρόνων.
Την ίδια χρονιά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τις συζύγους του βασιλιά ότι ξόδεψαν περίπου 24.000 δολάρια σε λευκά είδη, ρούχα σχεδιαστών και διακοπές. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...