ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή η άρνηση Ρομπάι να συναντηθεί με Τσίπρα

Ως «ατόπημα» και «προσβολή του ελληνικού λαού και την δημοκρατίας» χαρακτηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια ενδεχόμενη επίσημη άρνηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να συναντήσει τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνει ότι «μένουμε έκπληκτοι με την συγκεκριμένη εξέλιξη» και προσθέτει ότι «περιμένουμε βέβαια την επίσημη απάντηση του κ. Ρομπάι στην επίσημη πρόσκληση που του κάναμε»..


Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι «αν τελικά επιβεβαιωθεί η άρνηση τότε θα αποτελεί ατόπημα και προσβολή στον ελληνικό λαό και την δημοκρατία και φυσικά θα υπάρξει συγκεκριμένη και σκληρή τοποθέτηση».

Να σημειωθεί ότι η κυρία Κάρλα Βαλτόρα, εκπρόσωπος του κ. Ρομπάι απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος του Ε.Σ. δεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα συναντήσει τον κ. Τσίπρα.

Χαρακτηριστική είναι και η σχετική αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σήμερα μέσω facebook:

"Η άρνηση και του κ. Ρομπάι να συναντήσει τον Τσίπρα προσβάλλει τη χώρα και τη δημοκρατία, όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβερνητική σιωπή είναι συνενοχή. Η κοινή και θεσμικά προκλητική στάση των κ.κ Ρομπάι- Γιουνκέρ, δείχνει ότι η δεξιά ευρωπαϊκή ελίτ προτιμά να συνομιλεί μόνο με τους βολικούς!"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...