Άνετη νίκη του Ολυμπιακού με 4-0 επί της Ξάνθης

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα τη μηχανή του ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τη Ξάνθη με 4-0 στο «Καραϊσκάκη¨για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων», σημείωσαν οι Μανωλάς (37'), Χολέμπας (51') και Τζεμπούρ (53', 63')..
Η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, σημειώθηκε στο 33ο λεπτό και για λογαριασμό των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Κωστένογλου, βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μαρσελίνιο έδωσε την μπάλα στον Καζούμπα, ο οποίος δεν κατάφερε να «κρεμάσει» τον Κάρολ, με αποτέλεσμα να χαθεί μία πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα της Ξάνθης. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στην περιοχή της Ξάνθης, όπου ο Κώστας Μανωλάς πήδηξε ψηλότερα απ΄όλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με στόχο να «καθαρίσει» το ματς και στο 49' είχε δοκάρι με τον Φουστέρ (δυνατό σουτ στο οριζόντιο του Βιβιανί). Δύο λεπτά αργότερα (51'), Αμπντούν και Χολέμπας άλλαξαν την μπάλα και ο ομογενής άσος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Ξάνθης (2-0). Με κεκτημένη ταχύτητα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-0, σχεδόν αμέσως, αφού στο 53' ο Τζεμπούρ με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη του Ολυμπιακού.
Η Ξάνθη δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Τζιμπούρ στο 63' με εντυπωσιακό κοντρόλ και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 4-0 πετυχαίνοντας το έβδομο γκολ του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.
ziovanni marinakis**Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός διά του προέδρου της, Βαγγέλη Μαρινάκη, τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα. Φανερά συγκινημένος ο Βραζιλιάνος άσος, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν στην Ελλάδα, απευθυνόμενος στους χιλιάδες φίλους του Ολυμπιακού, είπε σε άπταιστα ελληνικά: «Σας αγαπώ πολύ».
Κίτρινες: Μαρσελίνιο, Πλατέλλας, Ντάνι, Φουστέρ
Διαιτητής: Στυλιάρας
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο, Κοντρέρας, Μασάντο (71' Μήτρογλου), Φουστέρ, Χολέμπας (71' Τοροσίδης), Μανωλάς, Γκρέκο, Αμπντούν, Τζεμπούρ (79' Βλαχοδήμος).
Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Βιβιανί, Μαρκόφσκι (83' Ράνος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Πλατέλλας (46' Μαρίν), Μάνταλος (70' Τριάδης), Φλίσκας, Κοσεμίδης, Βάλλας, Ντάνι, Καζούμπα.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...