ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΡΟΜΝΙ ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ Φράκο, αστεϊσμοί και... μαχαίρια

Φράκο, λευκό παπιγιόν και χαμόγελα... και κάτω από το επίσημο ένδυμα, τα μαχαίρια! Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνι απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν χιούμορ και δημοσίως, παράλληλα όμως έδειξαν ότι η προεκλογική μάχη δεν σταματά ποτέ -ούτε σε φιλανθρωπικά γκαλά, ούτε εν μέσω αστεϊσμών και πειραγμάτων..
Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι παρευρέθησαν στο 67ο φιλανθρωπικό δείπνο του Alfred E. Smith Memorial Foundation και εκεί έδωσαν την «τρίτη τηλεμαχία»...
Πρώτος πήρε τον λόγο ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, ο οποίος δείχνοντας στα αρκετά «μεγάλα πορτοφόλια» που βρίσκονταν ανάμεσα στο κοινό τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «τους βλέπει και πρέπει να σκέφτεται: «τόσο λίγος χρόνος, τόσα πολλά να αναδιανείμω»».
Τη σκυτάλη πήρε ο Ομπάμα: «Πριν έρθω, είχα πάει να ψωνίσω σε κάποια καταστήματα στο κέντρο του Μανχάταν. Υποθέτω ότι ο κυβερνήτης Ρόμνι πήγε να ψωνίσει κάποια καταστήματα στο κέντρο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, καλώντας τους καλεσμένους να καθήσουν -αλλιώς «θα έρθει ο Κλιντ Ίστγουντ και θα αρχίσει να φωνάζει στις καρέκλες σας».
Μάχη μέχρις εσχάτων
Τα... μαχαίρια δεν κρύφτηκαν όσο καλά κρυμμένα κι αν ήταν μέσα στα... φράκα των δύο μονομάχων. Η προεκλογική μάχη προμηνύεται μέχρις εσχάτων, όπως δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που παραπέμπουν σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση. Ερευνα της Ipsos δίνει προβάδισμα τριών μονάδων στον Ομπάμα, με 47% έναντι 44%, ενώ στο ίδιο συμπέρασμα, αν και με μικρότερη διαφορά, καταλήγει δημοσκόπηση της IBD/TIPP. Ωστόσο, το Gallup (έρευνα σε δυνάμει ψηφοφόρους) προβλέπει νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, με 51% έναντι 45%, με το ποσοστό του μάλιστα να έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Ομπάμα ή Ρόμνι λοιπόν; Ουδείς μπορεί να απαντήσει μετά βεβαιότητας σε αυτό το ερώτημα. Κάποιοι ωστόσο εκτιμούν ότι εάν ο Ομπάμα επανεκλεγεί στις 6 Νοεμβρίου, θα μπορεί να ευχαριστήσει γι' αυτό τους... Κλίντον.
Η Χίλαρι μπήκε «ασπίδα» στον Ομπάμα, όταν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη φονική επίθεση στην πρεσβεία της Βεγγάζης, ενώ ο Μπιλ αναδεικνύεται στον πιο ένθερμο υποστηρικτή του Αμερικανού προέδρου -όπως φάνηκε και στην τελευταία εμφάνισή του στη σκηνή μαζί με τον θρύλο του ροκ και επίσης δεδηλώμενο υποστηρικτή του Ομπάμα, Μπρους Σπρίνγκστιν. Αγαθές προθέσεις ή μακροχρόνια προεδρικά πλάνα; Διότι μπορεί η Χίλαρι να έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα εγκαταλείψει την πολιτική, οι προεδρικές εκλογές του 2016 δεν μοιάζουν όμως τόσο μακριά..
 Της Ντίας Ζάβρα
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...